po odwilży wycieraczka od strony pasażera opada i przestaje pracować, po podniesieniu jej wyżej trochę po pracuje, następnie znowu opada, jak temu zaradzić.
Dacia Sandero 2009.
po odwilży wycieraczka od strony pasażera opada i przestaje pracować, po podniesieniu jej wyżej trochę po pracuje, następnie znowu opada, jak temu zaradzić.
Dacia Sandero 2009.
Trzeba by było zajrzeć do mechanizmu, mogło się coś wypiąć. Choć dziwne, nie słyszałem, żeby tam w Daciach coś się działo.
Dygresja - przed Dacią miałem Fiata Punto. Mechanizm wycieraczek był na tyle skopany, że ten długi łącznik był włożony OD DOŁU na plastikowe tulejki, które się z czasem wyrabiały i wszystko spadało co chwila. Konieczna była totalna samodzielna przeróbka tego systemu lub zakup nowego mechanizmu (oczywiscie za diabelskie pieniądze).
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2015-01-03, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2015-01-03, 18:21
5 lat. U mnie w błękitnej fali po takim czasie całość mechanizmu przeniesienia napędu wycieraczek kwalifikowała sie do wymiany i ramiona chodziły jak chciały i wktórą tylko stronę miały chęć. Tyle że to było dajEwo Jak w Dacii - nie mam pojecia, moja jest młodsza i wszystko sie trzyma
A czy w czasie mrozów pióro wycieraczki nie przymarzło Koledze do szyby i w trakcie próby uruchomienia coś nie popuściło w mechanizmie-bez rozbiórki to tylko możemy domniemywać co tam może być...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum