Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-01-31, 08:56
Ajgor napisał/a:
DD napisał/a:
Co tam Clio , Duster popularniejszy niż (m.in.) Up!, Polo i Passat .
To akurat redakcji przez zęby by nie przeszło
Ciekawe jest to że pod marką Renault, Duster się lepiej sprzedaje niż jako Dacia.
Skąd taki wniosek?
Bo jeśli z ilości sprzedanych sztuk, to raczej ciężko tak stwierdzić, może być oferowany jako Renault w większej ilości krajów, które kupują dużo tanich aut .
Ale nie zdziwiłoby mnie gdyby tak faktycznie było, marka Renault, całkiem niesłusznie, cieszy się lepszą opinią.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2015-01-31, 08:57, w całości zmieniany 1 raz
Co będzie jak wejdzie budżetowa odmiana Dacii pod nazwą Datsun?
Była szansa, że będzie robiona w FSO, ale po półtora rocznych negocjacjach FSO zburzyło halę produkcyjną aby nie płacić podatku od nieruchomości.
Nie wiem czy było to przyczyną czy skutkiem zakończenia negocjacji, czy nie miało żadnego wpływu.
Co tam Clio , Duster popularniejszy niż (m.in.) Up!, Polo i Passat .
To akurat redakcji przez zęby by nie przeszło
Ciekawe jest to że pod marką Renault, Duster się lepiej sprzedaje niż jako Dacia.
Skąd taki wniosek?
Bo jeśli z ilości sprzedanych sztuk, to raczej ciężko tak stwierdzić, może być oferowany jako Renault w większej ilości krajów, które kupują dużo tanich aut .
Ale nie zdziwiłoby mnie gdyby tak faktycznie było, marka Renault, całkiem niesłusznie, cieszy się lepszą opinią.
norma
dacia to auto dla biedaków
a renault to klasa i prestiż
coś jak pasek w tedeiku
gdyby dacie można było w salonie zamówić ze znaczkiem Rolls-Royca , zamawiali by
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-02-02, 01:29, w całości zmieniany 1 raz
Założę się, że gdybyście mieli do wyboru ten sam samochód ze znaczkiem Renault lub Dacia to większość wybrała by ze znaczkiem Renault.
Jeden diler oferował zdaje się kiedyś "rebranding"
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 87 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3777 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-02, 12:20
Czy ja wiem ? Jeśli w tej samej cenie to może, choć na przykład co z ceną przeglądów ? Nie sadzę żebym za roczny przegląd Grand Scenica 1.6 16V zapłacił jak przy Lodgy 310 PLN ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum