Witam!
Wie ktoś może czy jest gdzieś dostępne łożysko kolumny kierowniczej? Byłem w serwisie Dacia i niestety samo nie występuje. Do tego na łożysku nie ma żadnego numeru jest tylko napis Germany.
Jeśli ktoś spotkał się z takim łożyskiem i ma namiary to proszę o podanie. Dziękuję i pozdrawiam
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-02-02, 20:54
jachou, może głupie pytanie, ale jesteś pewien, że potrzebujesz łożyska?
Ja przerabiałem skrzypienie kolumny przy skręcie i okazało się, że to nie jest wcale wina łożyska
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Byłem w sklepie i powiedzieli że takiego nawet w katalogu nie mam. Nie wiem czy dobrze napisałem łożysko jest u góry w krzyżaku kolumny kierowniczej, może teraz jaśniej?
To jest łożysko kulkowe, byłem właśnie i powiedzieli że nie ma takiego łożyska, a w salonie dacia samo nie występuje. Jutro wrzucę fotkę bo zostawiłem w pracy. Dziękuję za zainteresowanie pozdrawiam
Najwyżej zastosujesz to co ci podałem wyżej 22x34 i ktoś ci wytoczy tulejkę 34x36 z jakiejś rurki. Potem tulejkę wbijesz na jakimś kleju LOCTITE 603 lub 620.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum