Wysłany: 2015-02-05, 22:26 podjeżdżanie pod zderzak
wracałem z trasy i na S8 i nie tylko zauwazylem ze ludzia cos się ostatnim czasy bardzo spieszy i podjezdzaja pod zderzak ale naprawdę b.blisko przy prędkościach 130km/h
jakies nerwusy po prostu...
no i jak mi octavia podjechał koles a akurat mnie tir zblokował zwolniliśmy do 90km/h
wyminąłem tira i w lustrku jak zobaczyłem ze to tylko octavia ;) to zjechałem na prawy ale wcisnąłem na V biegu gaz w podłogę nie redukowałem ;) żeby go nie zawstydzić :) no i przy 160 :) wjechałem przed niego bo nie był w stanie mnie wyprzedzić :) biedaczek ;) odjechałem mu jeszcze ładnie :) a później wróciłem do predkosci przelotowej :) i zaznaczyłem ze niemiec mi nie straszny :) :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Jak ktoś agresywnie podjeżdżam pod zderzak na autostradzie a nie mam możliwości zjechania (wyprzedam tira itp ) to wtedy używam spryskiwaczy .
100 % ubrudzona szyba u agresora i u 99 % powoduje to zwiększenie odległości .
Dodam od razu że nie jestem zawali drogą 140 to minimum na autostradzie a jak jadę lewym to 160
Najbardziej mnie denerwuje właśnie jak ktoś przede mną wyprzedzą np 120 km/h ja jadę spokojnie za nim z normalną odległością a mimo to napiera na mnie jakiś super driver pospieszając mnie .
Zazwyczaj potem zjeżdżam na prawo i ten wyścigowiec nawet nie wyprzedza , bo rozpędza się do 130 a dalej paliwa szkoda ....
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-02-06, 05:21, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2015-02-06, 10:57
fotorobart napisał/a:
wystarczy dotknąć lewą nową pedału
... oczywiście hamulca, aby zapliły sie światła stop - stary numer jeszcze z Aletrnetywy 4 (chyba) - gościu myśli, że hamujesz, a Ty dalej dajesz do przodu.
Marka: Toyota
Model: GR Yaris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2021
Wysłany: 2015-02-06, 11:00
krakry1 napisał/a:
fotorobart napisał/a:
wystarczy dotknąć lewą nową pedału
... oczywiście hamulca, aby zapliły sie światła stop - stary numer jeszcze z Aletrnetywy 4 (chyba) - gościu myśli, że hamujesz, a Ty dalej dajesz do przodu.
nie tylko ... jeżdżenie na zderzaku i takie hamowanie to nawyki kierowców wyścigowych, wyniesione z toru
Ostatnio zmieniony przez fotorobart 2015-02-06, 11:02, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2015-02-06, 11:58
stosuję czasem ten sposób ze sporym powodzeniem - widząc upierdliwego za zderzakiem dociskam prawą noga gaz a lewą jednocześnie delikatnie (żeby zadziałał stycznik ale jeszcze nie serwo) na pedał hamulca. Skutek jest zawsze taki sam
Jechać swoim tempem i się nie przejmować, ale lewego pasa nie blokować celowo
nie jestem zawalidrogą i nie blokuje lewego pasa celowo jade swoim tempem... ale jak mnie ktoś wkurzy to mogę mu tablice restracyjna pokazac :) przy 200 :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Jechać swoim tempem i się nie przejmować, ale lewego pasa nie blokować celowo
nie jestem zawalidrogą i nie blokuje lewego pasa celowo jade swoim tempem... ale jak mnie ktoś wkurzy to mogę mu tablice restracyjna pokazac :) przy 200 :)
Jak ktoś agresywnie podjeżdżam pod zderzak na autostradzie a nie mam możliwości zjechania (wyprzedam tira itp ) to wtedy używam spryskiwaczy .
100 % ubrudzona szyba u agresora i u 99 % powoduje to zwiększenie odległości .
Potwierdzam, że działa.
Mój kolega jeżdżący Cinquecento to nawet miał tylny spryskiwacz przestawiony do pryskania do tyłu
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum