Wysłany: 2015-02-18, 10:12 Jubileuszowa wersja specjalna "CELEBRATION"
Z okazji 10-lecia rozpoczęcia sprzedaży Logana w Europie Zachodniej Dacia zaprezentuje na autosalonie w Genewie specjalną serię limitowaną, dostępną dla wszystkich modeli w gamie (z wyjątkiem Dokkera VAN).
Seria będzie oparta o wersję wyposażenia Lauréate, a jej wyróżnikiem będzie nowy lakier Cosmos Blue, wraz z zewnętrznymi i wewnętrznymi akcentami stylistycznymi, oraz nową wersją Media Nav - Evolution.
Mapy będą teraz korzystały z funkcji TMC, czyli technologii służącej dostarczeniu kierowcy informacji o ruchu.
Wersje limitowanej edycji dostępne będą z silnikami z obecnej gamy Dacia, a dla Dustera w konfiguracji z napędem zarówno na dwa, jak i na cztery koła.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-18, 11:57
Kolorek zacny. Ciemne wnętrze w Lodgy również.
TMC w MediaNav - ciekawe w jaki sposób rozwiązano dosył informacji - własna kart SIM czy sparowanie z telefonem ?
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-02-18, 13:17, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-02-18, 16:47
DrOzda napisał/a:
TMC w MediaNav - ciekawe w jaki sposób rozwiązano dosył informacji - własna kart SIM czy sparowanie z telefonem ?
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-18, 19:31
Cav napisał/a:
DrOzda napisał/a:
Czemu miałoby nie podziaływać? Przez chwilę miałem navi z TMC i działało bez problemu, to tylko kwestia wykupionych licencji. Nawet na zacytowanej przez Ciebie stronie jest napisane, że w Polsce jest dwóch wydawców...
Też potwierdzam - miałem navi co prawda nie daćkowe ale TMC działało bardzo dobrze. Na tyle na ile pozwalały komunikaty radiowe dosyłane przez firmę operująca w Polsce. Sygnał puszczał RMF i jeszcze któraś inna (nie wiem czy nie ZETka).
Z drugiej strony - zdjęcia przedstawiaja wersję ph1 Dustera. Pierwsze jest bardzo stare a te dwa powyżej no może to taki kolorek będzie? (ale to też wersja ph1) :(.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-02-19, 07:56
tylne lampy,relingi,wzór felg to wszystko z jedynki, lusterka wprawdzie z kierunkowskazem ale o starym kształcie,wnętrze to jakiś misz-masz z przewagą ph1 za wyjątkiem drobnych elementów typu pokrętła - a w okolicy wewnętrznych uchwytów drzwiowych widać coś, cojednak przypomina jednak sterowanie szybami?
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2015-02-19, 07:58, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-02-19, 21:59
No ten kolor już bardzo kiepski.
Czy jaśniejsze kolory są droższe czy jak?
Granat jest równie fatalny w obsłudze, co czarny i ten pseudo-czarny grafit.
Marka: Fiat
Model: 500L
Silnik: 1.6 Multijet II Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2014 Posty: 156 Skąd: Radom
Wysłany: 2015-02-20, 22:24
DrOzda napisał/a:
To jest nadawane razem z sygnałem analogowym stacji radiowych FM. Jak RDS.
Cav napisał/a:
Czyli w Polsce nie podziała.
Działa od lat bezproblemowo. Jedyny kłopot to taki, że komunikaty alarmowe bywają nieaktualne, a nadal "wiszą" w systemie. Przykład: jadę po drodze, na której navi pokazuje korek, a tu pusto. Wniosek: CB praktyczniejsze.
Ostatnio zmieniony przez rafal_rx 2015-02-20, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-02-21, 16:56 Lodgy - nowy silnik i edycja limitowana
Czy może ktoś potwierdzić ?:
Wersja limitowana Lodgy na 10 - lecie marki w Polsce ze zmienionym m. in systemem nawigacji ( upodobnienie do R-linka, szybszy procesor) oraz z odświeżoną paletą silników. Zmiany stylistyczne jak to w edycjach limitowanych - szczegółów brak.
Dotychczasowy silnik 1,6 84KM zostanie zastąpiony wersją 100 KM również w wersji LPG. Co do pozostałych jednostek danych brak. TCE na pewno zostanie.
Mogę się mylić co do mocy nowego silnika. Ma być 100KM ale czy będzie to 102 czy 105 nie wiem.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-21, 17:16 Re: Lodgy - nowy silnik i edycja limitowana
luk80 napisał/a:
Czy może ktoś potwierdzić ?:
.....
Dotychczasowy silnik 1,6 84KM zostanie zastąpiony wersją 100 KM również w wersji LPG. Co do pozostałych jednostek danych brak. TCE na pewno zostanie.
Mogę się mylić co do mocy nowego silnika. Ma być 100KM ale czy będzie to 102 czy 105 nie wiem.
Czyżby odchodzili od prehistorycznych benzynowych 8V ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum