Niestety większość firm ubezpieczeniowych wyłącza motorowery z przenoszenia zniżek na samochody. Lepszym pomysłem jest motocykl 125
A co do samochodu to fajny a najlepsze że to proste technicznie autko. Dla każdego mechanika albo nawet użytkownika który ma poradnik "sam naprawiam" zestaw kluczy i ewentualnie znajomego z kanałem.
Ostatnio zmieniony przez SilverTM 2015-03-23, 08:51, w całości zmieniany 1 raz
Niestety większość firm ubezpieczeniowych wyłącza motorowery z przenoszenia zniżek na samochody. Lepszym pomysłem jest motocykl 125
Na motocykl dzieciak może jechać po ukończeniu 21 lat. Taki jest przepis, że na motocykl 125 można wsiąść po trzech latach posiadania prawa jazdy kat. B
Dziękuję ;) Auto obejrzane raz jeszcze, na SKP byłem z nim również. Tym co diagnosta miał do powiedzenia mało co się przejmowałem - wystarczy mi fakt że usługa była darmowa a diagnosta serdecznie witał się z mechanikiem z ASO z którym to jechałem ;)
Najważniejsze, że wszystkie testy zdał, nie ma żadnych istotnych odchyleń w sile hamowania, zawieszenie jest w porządku i to co najważniejsze - mogłem zejść do kanału i zobaczyć auto od spodu. Rdzy nie stwierdzam
Tak więc, zaliczka zostawiona, a w piątek auto odbieram z naprawy w ASO. Zrobione ma być: 2x simmering, pasek rozrządu, któreś z łożysk napinaczy (jedno szumi), podciągnięta linka sprzęgła by dało się chwile pojeździć.
Na dzień dzisiejszy jestem zadowolony, zobaczymy co w piątek i po nim
Chciałbym bardzo, bardzo serdecznie WAM podziękować, za dyskusję w tym temacie. Właśnie do tego służy forum, a nie jak w niektórych, w pierwszym poście moderator grozi, bym użył szukajki, a gdy już temat zostanie, to każde odstępstwo od tematu nagradzane jest warnem :P
W poniedziałek, wtorek zaprezentuję Wam w odrębnym temacie mój zakup.
A czy sprawdziłeś zbieżność laserowo ? Bo to wyłapuje praktycznie wszystkie przygody auta jeśli chodzi o przeszłość wypadkową jak i zwykłe najechanie na cegłę.
Mnie przez 3 lata męczyło ciągłe ściąganie auta poprzez źle wykonaną naprawę w ASO hondy. Dopiero wymiana na własną rękę połowy zawieszenia załatwiła sprawę ( ale była bardzo kosztowna ) najlepiej że diagności mówili że jest wszystko w porządku dopiero jak Hunter laserowo sprawdził wyłapywało wszystkie krzywe kąty.
A czy sprawdziłeś zbieżność laserowo ? Bo to wyłapuje praktycznie wszystkie przygody auta jeśli chodzi o przeszłość wypadkową jak i zwykłe najechanie na cegłę.
Bez przesady takie rzeczy robi się w podejrzanych przypadkach "normalnych" aut.
Na Huntera to ja jeżdżę do ustawienia geometrii na tor ale to jest inna bajka - musi być perfekt.
Nawet nie chcę myśleć, gdzie ja bym takie sprawdzenie znalazł pod czeską granicą.. :D
Nawet, gdyby okazało się, że Dacia miała jakąś przygodę, to bym i tak ją wziął. Jest zdecydowanie lepiej utrzymana niż inne które oglądałem. Ale, jak dla mnie, przygody żadnej nie miała.
To można powiedzieć w połowie już jesteś właścicielem.
już nie mogę się doczekać chwili, gdy będę jedynym ;)
wat napisał/a:
no i mamy nadzieję że się kolega na Muchowcu pojawi
mimo, że bardzo mi miło i w ogóle fajnie że pomogliście z samochodem, już dziś odmawiam - nie uczestniczę nigdy w takich imprezach, nie lubię i nie czuję się dobrze ;) poza tym, co drugi weekend wyjeżdzam :D aczkolwiek, w życiu forum, mam nadzieję w jakimś stopniu uczestniczyć :)
Nasze Polskie drogi są jak Tor. A tak bardziej serio to nowe samochody często mają źle geometrię ustawioną i później na forach sypią się pytania czemu zdziera opony. A takie nawet minimalne przesunięcie w geometrii czasami może uratować życie podczas złej pogody i awaryjnego manewru np wymijania.
A odnośnie logana to jeśli było by coś z zawieszeniem uszkodzone zawsze taka kontrola to podstawa do ewentualnej obniżki na naprawę. Bo mało przyjemnie się jeździ autem które non stop np ściąga w jedną stronę. A głupia wymiana wahacza , zwrotnicy to już trochę pieniędzy kosztuje.
Ostatnio zmieniony przez SilverTM 2015-03-24, 08:59, w całości zmieniany 2 razy
Ogłaszam wszem i wobec, że pod blokiem stoi moja limuzyna Jutro, może we wtorek, porobię fotki i przedstawię Wam :) Póki co, trzeba pozbyć się cieszyńskich blach i troszkę sprzątnąć ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum