Wysłany: 2015-03-25, 12:02 Szarpanie przy przyspieszaniu - pomocy!
Witajcie. Jestem użytkownikiem Sandero 1,4 MPI LPG mam ten samochód od 2 miesięcy i zauważyłem niepokojącą sprawę. Jak przyspieszam szczególnie na 3-4 biegu odczuwam szarpanie tak jak by się silnik dławił czy coś takiego. Objaw podobny do tego jak byśmy wrzucili np. 6 bieg przy 30 na godzinę. Nadmieni, że dzieje się to i na benzynie i na LPG. (ostatnio robiłem mini przegląd: wymiana paska rozrządu akcesoriów, świece kable. )niestety objaw nie ustąpił. Co to może być co trzeba zrobić? Pozdrawiam Paweł.
Oj nie nie było. Mogę się dowiedzieć kiedy były ostatnio regulowane od poprzedniego właściciela. Czy to może być przyczyną?
Już wiem, ostatnia regulacja zaworów - gość nie pamięta, przejechał nim około 20 tyś ja już ponad 1000 km a co mogło być wcześniej to juz nie ustalimy bo samochód był z Francji.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-03-25, 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli diagnostyka nie wykrywa problemów z układem zapłonowym (a może się trafić np wadliwa fabrycznie świeca) to brak regulacji zaworów może być bardzo prawdopodobną przyczyną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum