Akurat to wolę wykonać sam na spokojnie niż mają mu to zrobić na hura byle przykleić, a jeszcze na fuche to w razie odklejania się nie będę miał jak ich ściągac aby poprawiali.
Dodam że nakładki szerokie na drzwi sam zakładałem i jak do tej pory wszystko w porządku.
Mi chodzi tylko o porady co wkońcu z tym uszczelnieniem bo zauważylem poznice w instrukcjach
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2014-08-15, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
BoloSr
Nadkola nie uszczelniałem żadnym silikonem i jak na razie ładnie siedzi.
Może dlatego że starałem się je zakładać skrupulatnie i było to w sierpniu przy bardzo ładnej pogodzie
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-04-14, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
BoloSr
Nadkola nie uszczelniałem żadnym silikonem i jak na razie ładnie siedzi.
Może dlatego że starałem się je zakładać skrupulatnie i było to w sierpniu przy bardzo ładnej pogodzie
Widziałem ale ja się Tym zbytnio nie przejmuje, będę się przejmował jak mi się zacznie coś dziać, a nie koniecznie musi.
Są osoby u Nas na forum, nie zabezpieczyły żadnym silikonem i nic się nie dzieje.
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-04-14, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
miałem a nawet ciągle mam ropniaka
mam w nim listwy boczne wzdłuż całego auta , nie raz poleciała na to ropa bo kiedyś tankowałem z beczki .problemów nigdy nie miałem . Mowa o berlingo z 2000
ale rozumiem zze uszczelniales zgodnie z instrukcja ??
PS dzisiaj widzialem Dustera u siebie w miescie i tez mu odlazily wlasnie kolo wlewu paliwa :(
Nie wiem czy zgodnie z instrukcją - napchałem sikaflexu od góry gdy odebrałem nowe auto z założonymi już nakładkami, potem wyczyściłem nadmiar wodą z mydłem i już...
na razie trzyma nawet przy wlewie paliwa...
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 811 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2016-01-22, 18:08
Jeszcze nie widziałem Dustera z takimi nakładkami, ale moim skromnym zdaniem one "nie pasują" do tego samochodu. Są zbyt "skromne". Co innego oryginalne - nadają Dusterowi "lepszego" wyglądu.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-03-16, 17:13 Listwy na nadkola Duster
Jako że po reklamacji dostałem wreszcie voucher z Dacia Ambasador, przymierzam się do zakupu listw na nadkola.
Niestety, w serwisie powiedzieli mi, że toto jest mocowane na dwustronną taśmę przylepną i nagminnie się odkleja, jak ktoś używa karchera, zwłaszcza takiego jak na myjniach bezdotykowych, z ciepłą wodą i proszkiem.
Czy ktoś montował to w jakiś pewniejszy sposób?
Względnie może macie na taśmę i nie odpadają?
Sam montowałem nakładki na nadkola na seryjnie przyklejonych taśmach w sierpniu 2014, do dnia dzisiejszego żadna się nie odkleiła.
Używam karcher'a do zmycia piachu soli z wnęk nadkoli , podwozia i przy okazji też te elementy plastiowe
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-03-16, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Sam montowałem na taśmę piankową , używam tylko karchera .
Prędzej drzwi odpadną niż te listwy
Kupiłem raz najmocniejszą na rynku coś ok 50 zł za rolkę .
Chociaż przy specach z ASO to możliwe bo nakładki na nadkole lekko odstają
Wysłany: 2016-03-17, 17:51
Karenzo napisał/a:
Sam montowałem na taśmę piankową , używam tylko karchera .
Prędzej drzwi odpadną niż te listwy
Kupiłem raz najmocniejszą na rynku coś ok 50 zł za rolkę .
Chociaż przy specach z ASO to możliwe bo nakładki na nadkole lekko odstają
Ale oni montują na jakieś taśmy z zestawu do listew - więc może problem tkwi w badziewnych taśmach w zestawie?
Oryginalne do listw przyklejone sa tasmy z oznaczeniem 3M
na takich przykleilem listwy.
czy sie odklejaja czy nie zalezy tez od przylozenia sie przy klejeniu i dokladnym oczyszczeniu powierzchni klejenia.
Wysłany: 2016-03-17, 18:02
Dominus napisał/a:
Oryginalne do listw przyklejone sa tasmy z oznaczeniem 3M
na takich przykleilem listwy.
czy sie odklejaja czy nie zalezy tez od przylozenia sie przy klejeniu i dokladnym oczyszczeniu powierzchni klejenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum