A mnie bardzo interesuje głośność nowego Dustera . W zasadzie poziom głośności prawdopodobnie rozstrzygnie dylemat czy zakupić w przyszłości nowego DD . Dla mnie auto musi być ciche , zdecydowanie cichsze niż moja MCV czy SX4
Według mnie nowy Duster jest lepiej wyciszony. Stary był głośny szczególnie przy prędkości ok. 115 km/h.
AutoCentrum testowało Dustera 4x4 w dieslu.
Porównania wyciszenia ze starym nie ma, ale standardowo zmierzyli decybele. Tutaj filmik na YT. Jeśli masz czym zmierzyć u siebie, to będziesz mógł porównać.
Tak wnętrze jakoś tam zostawało trochę wyciszone ma lepsze uszczelki (co powodowało 80 % hałasu). Nie sądzę aby coś więcej zostało wprowadzone bo blacharka się nie zmieniła.
A więc jak Oddałem swoją DD benzynkę LPG do malowania (zagiołem błotnik) Dostałem auto zastępcze DD IIdisel. Od razu zobaczyłem różnicę a raczej zalety:
- zdecydowanie dynamiczniejszy silnik
- ciszej w kabinie
- fajne fotele + deska rozdzielcza
- otwieranie szyb w drzwiach
- nowe zegary i inny wskaźnik paliwa + zegar+ termometr
- tylna pólka w końcu jest półką a nie zasłonka
Pytanie: Czy da się wgrać soft żeby w DD starej był taki sam wygląd na wyświetlaczu do w DDII
Czy można kupić tylną półkę?
Co wygłuszyli w samochodzie ?
Pozdrawiam !!
Czy da się wgrać soft żeby w DD starej był taki sam wygląd na wyświetlaczu do w DDII
Nie - ale powinno się dać wymienić bez większych problemów całą tablicę wskaźników.
Laisar, ale sama wymiana zapewne nie pozwoli na uzyskanie funkcji komputera, których nie ma w ph1, a są w ph2, np. temperatury zewnętrznej, czy chwilowego spalania paliwa?
sama wymiana zapewne nie pozwoli na uzyskanie funkcji komputera, których nie ma w ph1
Temperatura - raczej bez problemu pod warunkiem zastosowania oryginalnego czujnika, bo to chyba zwykłe połączenie przewodowe, bez żadnego przeliczania, CAN-owania i cudowania.
Chwilowe spalanie - ciężko powiedzieć, bo w przeciwieństwie do starej wersji w nowej nie wiadomo co za co odpowiada i na podstawie jakich danych. Obstawiałbym, że fifty-fity - albo zadziała, albo nie (; ale wbrew pozorom to jest całkiem spora szansa.
Natomiast kol. robo1973 pytał o wygląd, a podstawowe funkcje wskaźników powinny działać. A przynajmniej tak obstawiam, ale nie mając schematów opieram się na dotychczasowym optymizmie rozwiązań daciek [:
sama wymiana zapewne nie pozwoli na uzyskanie funkcji komputera, których nie ma w ph1
Chwilowe spalanie - ciężko powiedzieć, bo w przeciwieństwie do starej wersji w nowej nie wiadomo co za co odpowiada i na podstawie jakich danych. Obstawiałbym, że fifty-fity - albo zadziała, albo nie (; ale wbrew pozorom to jest całkiem spora szansa.
[:
Fajny dźwięk wydaje desel jak się przy gazuje. Coś mnie kręci sprzedać mojego DD i kupić DD II disla Choć spalanie to tak samo jak przy LGP mniej więcej te same pieniądze
A ładniejsze lampy przód i relingi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum