Ja też się przymierzam do pokrowców do Lodgy i chyba zdecyduje się na takie:
http://www.autodekor.pl/p...-dedykowane?p=2
Oferują też dla Sandero I i II, ale nie ma specjalnych dla Stepway-a, co oczywiście nie znaczy, że nie ma różnic.
No to mogę ci powiedzieć że nie są najlepsze. Dominus je miał i zrezygnował.
Ja będę umawiał się na pomiar tutaj. http://www.lewgal.pl/index.php?dzial=ofirmie
Miałem w sedanie i MCV-ce oraz szwagier w ibizie. Są dość fajnie dopasowane i można sobie dobrać materiał, wstawki itd. do własnego gustu. Nie masz też daleko.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2014-07-22, 05:16, w całości zmieniany 1 raz
Miałem ale zrezygnowałem głównie z powodu koloru, na zdjęciach były ciemnoszare, grafitowe a dostałem takie podchodzące pod niebieski. (Tobie Marku widzę źle określiłem kolorki).
Nie są dopasowane w 100% idealnie i też był to powód ich odsprzedaży.
Stwierdziłem że wole użytkować oryginalną tapicerkę i od czasu do czasu ją przeprać
Pokrowce właśnie zamówione. Będą za tydzień na sobotę. Koszt 260zł plus napisy 12zł/szt. (STEPWAY i LODGY). Wykonanie zleca gdzieś na zewnątrz.
Fajnie bo wybrałem sobie kolorystykę jaka mi pasowała. No i dostawa do domu. Akurat tak się składa, że gość stoi na giełdzie w Krakowie i jeździ przez Olkusz.
Zamontowałem czarne "koszulki" i jest ok. Szybki montaż i demontaż do prania. Auto do pracy w kombinezonach roboczych.
Głównie brudzi i wyciera się siedzenie i oparcie.
Czy którakolwiek z osób z klubu posiada oryginalne pokrowce akcesoryjne do Lodgy Prestige w wersji 7 os.?
Katalog akcesoriów jest na tyle nieprecyzyjny, że właściwie nie wiadomo,
który numer referencyjny zamówić,
a poza tym nie jest dokładnie napisane,
czy pokrowce służą do założenia na komplet 7 siedzeń
oraz czy ich montaż nie wyklucza korzystania z mocowań ISOFIX.
Jednakże skłaniałbym się do oryginalnych.
Ale po pierwsze nie wiem, jaki numer referencyjny pasuje do mojej Lodgy, a po drugie, czy są otwory pod Isofix i czy pokrowce są na wszystkie 7 miejsc, z możliwością korzystania ze wszystkich możliwości transportowych, czyli na przykład dzielonej kanapy z tyłu..
Są przystosowane pod sofix-a, bo brał miarę z moich. Tylna kanapa jest oczywiście dzielona. Na oparciach przednich z tyłu jest suwak do kieszeni. Jest też inny szew do poduszek bocznych. Ja kolorystycznie dopasowałem do oryginału.
Ktoś może miał do czynienia z tymi pokrowcami? Pytanie czy będą pasować do Lodgy? Niestety w opisie pokrowców nie ma wzmianki o kompatybilności z Lodgy. Być może mówi o tym rozmiar A lub B.
Zadałem pytanie do producenta ale jak na razie żadnych informacji (wrzucę odpowiedź jeśli mi jej udzielą).
A może zna ktoś we Wrocławiu lub okolicy godną polecenia firmę, która wykona z alcantary koloru beż pokrowce na fotele Lodgy szyte na wymiar?
Z góry dzięki za pomoc
(dzięki za przeniesienie do odpowiedniego działu :D)
Ostatnio zmieniony przez ryuujin 2015-04-27, 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Przeglądałem już galerię
Tak przy okazji wielkie gratulacje za przeróbki. Uwielbiam majsterkowanie i zawsze po takich porcjach czyjegoś zaangażowania włącza mi się własny zapał.
Dzięki, zapisałem sobie tą firmę jako potencjalnego dostawcę pokrowców martwi mnie tylko fakt ewentualnej konieczności machnięcia się ok. 200km na przymiarkę :D do Dąbrowy.
Poza tym nie znalazłem u nich na stronie informacji czy szyją z alcantary.
Miałem możliwość "pomacania" sobie takiego obicia i przyznam szczerze wywarło na mnie baaardzo pozytywne wrażenie
Nie mam co prawda jeszcze autka (wciąż czekam) ale pomysły na to co z nim z robić już tak!
Wrocławianie? Nikt nie robił dla siebie pokrowców?
Ostatnio zmieniony przez ryuujin 2015-04-27, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Miarę mają z mojej więc spokojnie. Co do materiału to najlepiej zapytać. To jest producent więc myślę, że kwestą będzie tylko cena. Jak masz linka do materiału (alcantary) to gościowi podeślij i ci powie.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-04-27, 19:42
Ja zamówiłem pokrowce w http://www.pokrowcecardo.pl i jestem mega zadowolony, szybko, cena przystępna, dobre materiały i fajnie dopasowane oczywiście takie rzeczy jak dzielona kanapa, poduszki w fotelach i isofixy są uwzględnione.
Ostatnio zmieniony przez arczi_88 2015-04-27, 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki
Mam jakoś dużo większe zaufanie do firm z okolic Katowic niż lokalnych.
Do tej pory zawsze trafiałem na fantastycznych ludzi i godną naśladowania obsługą klienta!
Jak masz linka do materiału (alcantary) to gościowi podeślij i ci powie.
Nie mam linka do samego materiału. Znalazłem pokrowce, które raz widziałem zamontowane w Citroenie C4. Mogłem "pogłaskać" je trochę i zdecydowałem, że w nowym aucie będę chciał mieć pokrowce właśnie z alcantary
Bardziej myślałem o tym niż o stronie z konkretnymi pokrowcami.
Myślę, że gość powinien wiedzieć co i jak, bo z tego co ja wiem to firmę ma już 10 lat, a pewnie i więcej.
Nie znam się na tkaninach więc mam nadzieję, że doświadczone firmy będą wiedzieć co i jak. Może nawet doradzą lub wręcz odradzą ten materiał bo... szybko się niszczy/brudzi/przeciera trudno utrzymać w czystości etc., choć im więcej czytam o tym materiale tym bardziej jestem do niego przekonany
Praktycznie od razu po odbiorze auta założyłem pokrowce AUTO-DEKOR, dedykowane dla LODGY 7 os. Szarości pokrowców dobrze się komponują z wnętrzem auta. Wszystko dobrze spasowane dzielona kanapa, poduszki w fotelach i isofixy są uwzględnione. wszystko elegancko przylega. Jak zależy komuś, mogę zrobić foto po 3 miesiącach codziennego używania. Praktycznie się nie zmieniły. Koszt 250 PLN na allegro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum