Wysłany: 2015-04-27, 22:52 zamiana brazowych plastikow w dusterze
Cześć. Nie znalazłem podobnego tematu, dlatego pytam:
Dacia duster ma w środku charakterystyczne brązowe plastiki - nie jestem ich fanem. Szukam dustera, zdecydowanie wolałbym wersję z szarymi plastikami w środku. To jednak mocno ogranicza moje możliwości. Orientujecie się, czy te brązowe plastiki są do wymienienia na szare a jeśli tak - to w jakiej orientacyjnie cenie?
@Karenzo - Dziękuję bardzo za odpowiedź. Środkowy panel łatwo udało mi się znaleźć na allegro. A wiesz może co wpisać, żeby znaleźć plastiki na boki drzwi? Po wielu próbach musiałem się poddać.
@eplus - tak, wiem. Chcę kupić używanego Dustera. A 90% Dusterów ma jednak brązowe wykończenia. To mocno ogranicza mi pulę samochodów, z których mogę szukać.
Kup sobie na allegro srebrne koszt pewnie do 100 zł
Tak się składa że te brązowe są droższe . Możesz też je okleić folią
Panel środkowy + wloty powietrza w tej cenie kupi się ale jeszcze są elementy boczków drzwi, w brązowym wnętrzu jest też tunel środkowy brązowy ktory też by pasowało wymienić.
Wszystko w 100zł nie ma szans
Co do wymiany plastików w drzwiach, z rączką nie ma problemu, jest ona na zatrzaskach, ale z tą listwą (która jest kontynuacją raczki) jest gorzej bo trzeba zdemontować boczek i rozwiera od środka
Eee mozliwe choc wiem ze handlarze z all... kierownic na czesci nie rozkladaja, dlatego tez napisalem ze ciezko będzie . Ale jako nowy produkt to na pewno nie
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-04-28, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Już wszystko wiem, bardzo mi pomogliście :). Mój budżet jest ograniczony do 40tys, a chcę trochę lepsze wyposażenie. Będę w takim razie prawdopodobnie wymieniał :).
Eee mozliwe choc wiem ze handlarze z all... kierownic na czesci nie rozkladaja, dlatego tez napisalem ze ciezko będzie . Ale jako nowy produkt to na pewno nie
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-04-28, 15:27
a czy nie dałoby się tego po prostu polakierować na jakiś efektowny pasujący użytkownikowi kolor? Demontaż tych plastików jest banalnie prosty a na rynku pełny wybór lakierów do tworzyw
Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Już wszystko wiem, bardzo mi pomogliście :). Mój budżet jest ograniczony do 40tys, a chcę trochę lepsze wyposażenie. Będę w takim razie prawdopodobnie wymieniał :).
Albo, gdy już kupisz auto, daj ogłoszenie "zamienię" plastiki brązowe na szare... Moim zdaniem masz duże szanse na to, że trafisz na właściciela szarości, który chętnie wymieniłby sobie na brąz. Wtedy wymiana i będzie dwóch zadowolonych... Ty - bo otrzymasz kolor, który Tobie się podoba, i ktoś inny - bo też kolorystycznie brąz mu bardziej pasuje (no i podniesie "wersję").
_________________ Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez leo 2015-04-28, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum