Marka: dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5dci
Rocznik: 2015
Wersja: Prestige
Wysłany: 2015-05-11, 15:47 Oplata recyklingowa
Witam,
Czy moglby sie wypowiedziec ktos kto zakupil nowy samochod jak to jest:
na stronie urzedu czytam ze do zarejedtrowania pojazdu NOWEGO wymaga sie:
5)Dowód uiszczenia opłaty recyklingowej w wysokości 500 zł (zawierający określenie cech identyfikacyjnych pojazdu: numer VIN, nadwozia, podwozia) dokonanej przez wprowadzającego pojazd lub oświadczenie o podleganiu obowiązkowi zapewnienia sieci zbierania pojazdów (oświadczenie może być złożone na fakturze) – dotyczy pojazdów kategorii M1 lub N1 oraz motorowerów trójkołowych kategorii L2e.
Kto uiszcza ta oplate? czy to jest wogole wymagane przy nowym aucie?
pozdr.
Czy moglby sie wypowiedziec ktos kto zakupil nowy samochod jak to jest:
na stronie urzedu czytam ze do zarejedtrowania pojazdu NOWEGO wymaga sie:
5)Dowód uiszczenia opłaty recyklingowej w wysokości 500 zł (zawierający określenie cech identyfikacyjnych pojazdu: numer VIN, nadwozia, podwozia) dokonanej przez wprowadzającego pojazd lub oświadczenie o podleganiu obowiązkowi zapewnienia sieci zbierania pojazdów (oświadczenie może być złożone na fakturze) – dotyczy pojazdów kategorii M1 lub N1 oraz motorowerów trójkołowych kategorii L2e.
Kto uiszcza ta oplate? czy to jest wogole wymagane przy nowym aucie?
pozdr.
dealer placi wszystko ze swojej strony, Tobie zostaje tylko koszt rejestracji. PCC nie ma bo jest faktura.
W wypadku zakupu nowego auta od dilera ten przepis kupującego nie dotyczy. Natomiast dotyczy to zakup aut używanych za granicy. Zasadą jest, że kto sprowadzi auto to powinien tą opłatę zapłacić. Ale wszyscy handlarze płacą opłaty wynikłe ze sprowadzenia auta. Natomiast tą opłatę przerzucają na kupującego auto. Ja tak miałem, ustaliłem zakup auta telefonicznie w rozmowach bardzo długich. Zapewnienia miałem, że auto jest opłacone, mnie tylko będzie kosztować sama rejestracja. Jak przyjechałem po auto okazało się, że jeszcze ja muszę zapłacić 500zł recykling. Do gościa mówię tą opłatę opłaca osoba sprowadzająca. Po usilnych negocjacjach, sprzedający zjechał z ceny jeszcze 250zł . Ja w jego imieniu zapłaciłem te 500zł. Oczywiście dostałem fakturę zakupu auta, opłat zrobionych do urzędu skarbowego, ważnym ubezpieczeniem miesięcznym na powrót do domu. Ważnym przeglądzie technicznym, dokumentach przetłumaczonych na polski język. ITP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum