Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-08, 00:20
Witam
Na szybko, świetny wyjazd, świetna ekipa, świetna organizacja Podziękowania dla Kierownika Wycieczki Sabastiana oraz niezłomnego i nieomylnego Hołowczyca z automaopy Bebego
Trzy filmy, tak na szybki wrzut
Mój syn w kamieniołomie ;)
Zamek w Ogrodzieńcu - szybki widoczek okloicy podzamcza
Skałki Rzędkowickie zdobyte w zespół
Ekipa.jpg Pożegnalne foto ;-(
Plik ściągnięto 105 raz(y) 246,95 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2015-06-08, 00:21, w całości zmieniany 1 raz
Wróciliśmy szczęśliwie Dziękuję serdecznie wszystkim za udział, bawiliśmy się bardzo dobrze, było wesoło jak zwykle
Zrealizowaliśmy 90% założonego programu, ale to nie jest najważniejsze
Noclegi były całkiem przyzwoite, chociaż w Smoleniu jeden z pokojów miał pewien problem z "zapachami" z kanalizacji, nad czym gospodarze muszą popracować.
Generalnie właściciele byli nastawieni życzliwie do nas, a w obu noclegowniach czekało drewno na ognisko.
Dobrze też trafialiśmy z postojami na obiad w restauracjach, bo jedzenie było smaczne, a przecież zatrzymywaliśmy się w malutkich mieścinach, w oddaleniu od atrakcji turystycznych. Może to zresztą jest wytłumaczenie, bo czymś trzeba w takim miejscu klientelę przyciągnąć.
Niezawodny Hołek w automapie bebego wspomagał również wydatnie yanosika, kiedy ten przycinał się i wahał w trudnym terenie jurajskim
Osoby, które zapewniły, że będą - dojechały. Skład zmieniał się częściowo, zależnie od dnia, ale udział wzięli:
bebe z rodziną,
mekintosz z synem,
Cav z rodziną,
fotorobart z żoną,
Lajkonik z córką i psem,
Marek1603 z rodziną,
dystrykt9 z ojcem.
Fotki i filmiki - trochę później, przy czym jakieś zdjęcia dam już dzisiaj wieczorem.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-08, 09:51
NON CONFERREM CHRISTOPHORUS HOLOWCZYC (Nie Dyskutujemy Z Krzysztofem Hołowczycem :)
Było wspaniale. :] Ci, co nie byli - przegrali życie. :> Wielkie dzięki dla kierownika wycieczki dystrykta - im więcej jeżdżę na nasze wyprawy, tym bardziej widzę, ile jest roboty z ich organizacją. Szacun!
Czekam na zdjęcia i surówkę filmową od Sebastiana i Jego Taty i kleję film. :] W międzyczasie napiszemy z NZŻ relację z wyprawy, bo wrażeń było tyle, a memoria fragilia est i zaraz zapomnimy. :]
Ja byłem tylko 1 dzień, ale i tak mam moc pozytywnych wspomnień. Super było poznać przynajmniej część z naszej Klubowej ekipy. Serdecznie dziękuję wszystkim: i klubowiczom i ich rodzinom, za cały ten wspólnie spędzony czas. Załączam link do moich zdjęć.
PS
Chyba źle trafiliśmy w poszukiwaniu Małego Okennika. To jest samotna formacja, nie w paśmie.
Info o Okiennik Mały
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2015-06-08, 12:18, w całości zmieniany 2 razy
Czekam na zdjęcia i surówkę filmową od Sebastiana i Jego Taty i kleję film
Bartek, ja swoje przejrzę i pomyślę jak Ci przekazać (pewnie jakaś megawrzuta albo coś). Ojciec też mi swoje zgra i powinienem je za kilka dni dostać, bo pojechał już do siebie do domu.
Wysłany: 2015-06-08, 14:27
Według mnie Okiennik Rzędkowicki na tym zdjęciu to ta dziura powyżej groty, obok tych małych podwójnych. To jest moja teoria i ja się z nią zgadzam. :] Poza tym po drodze znaleźliśmy też inne okienniki, w sumie chyba ze trzy. :D
Nad tym można też pomyśleć, ale to później, po weekendzie, jak wrócę do domu.
Podstawowa dokumentacja wyprawy będzie wstawiona tutaj, żeby każdy od razu widział, o czym mowa i nie musiał nic ściągać (jedynie powiększać to co będzie chciał) To są tylko linki
Później może wystawię jakąś paczkę dla uczestników.
Na razie wrzucam w wolnej chwili po kilka zdjęć z mojego konta w necie, gdzie został zrobiony upload i tylko daję odnośniki.
Jak głosi napis na tablicy informacyjnej - prace restauracyjne na zamku wstrzymano z powodu pożyczenia pieniędzy przez konserwatora. I nie oddania...
Bobolice:
Chorągiew mazowiecka i jurajska stawiły się na wezwanie.
Taki stan ruinka osiąga po 12 latach odrestaurowywania.
A może by tak pan fotograf reflektował na małą sesję z dybami...?
---------------------
To już wszystkie moje fotki (oczywiście tylko te wybrane) ilustrujące trasę, którą się poruszaliśmy. Zachęcam innych uczestników wyjazdu do uzupełnienia tej galerii, szczególnie jeśli mają jakieś ciekawe ujęcia
Swoje filmiki przekazałem bebemu, który połączy to ze swoim materiałem w harmonijną całość A ponieważ materiału nie jest mało, więc jeszcze chwila na to zejdzie
Ostatnio zmieniony przez dystrykt9 2015-06-13, 07:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-06-23, 08:42
Chciałem zameldować, że film się robi. :> Robiłby się szybciej, ale wystąpiły trudności obiektywne - musieliśmy NAGLE! wymienić kanapę, wyszedł Transistor na iOSa, a wczoraj nocą ciemną, kiedy właśnie siadałem do klejenia, umarł mój domowy serwer. :| Mam nadzieję, że to tylko zasilacz i dzisiaj wszystko wróci do normy. Proszę jednakowoż o jeszcze trochę cierpliwości. :)
Wysłany: 2015-06-29, 09:29
Chciałem zameldować, że film nadal się robi. :) Szczęśliwie w serwerze faktycznie padł zasilacz, dzięki czemu udało się temat opanować szybko i skutecznie. Z dziwnych rzeczy - w filmie nie wykorzystam materiału z dystryktowego aparatu, bo moja apka do klejenia filmów ma jakiś kosmiczny problem z formatem, a nie chcę już tracić czasu na zabawy w konwersję (i tak planowałem wykorzystać aż jedno ujęcie). Wybrałem też wstępnie muzykę. Zostało samo lepienie, a z tym jest tak, że jak już się zacznie, to idzie sprawnie (ale trzeba się przemóc i zacząć). ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum