Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wysłany: 2015-06-15, 18:15
benyo napisał/a:
Cav napisał/a:
Do tego zniknie 90% niepotrzebnych znaków drogowych, ograniczeń prędkości, ciągłych linii etc
Tak to prawda, że wiele znaków jest niepotrzebnych i ograniczeń prędkości też zbyt wiele, racja. Co nie zmienia faktu, że nie możemy mówić: "to ograniczenie tutaj jest bezsensu więc go nie przestrzegam".
Bo kto tak powiedział?
To nie Niemcy, którzy na rozkaz pół Europy wymordowali.
Jak ktoś ma własny rozum, to jest dużo rzeczy w stanie ocenić lepiej, niż (p) osły z Sejmu które w danym miejscu nigdy nie były.
Na codzień zresztą też większość z nas dokonuje lepszych ocen niż oni.
Wystarczy zobaczyć co się stało ze śmieciami, gdy urzędasy wyręczyły zwykłych ludzi w zarządzaniu tymże problemem.
Ceny razy dwa, burdel trzy razy większy, a śmieci w lasach przybywa.
Więc nie mów mi, że mam słuchać każdego nowego pomysłu (p)osła bezrefleksyjnie !!!!
A jeśli ktoś lubi gwałcić małe dziewczynki to też mu wolno ?? W końcu nikt nie może mu mówić co powinien robić, skoro lubi to on chyba to wie lepiej ??
Nie musisz słuchać posła bezrefleksyjnie, niech refleksją będzie wybranie innego posła, ale na pewno nie to, że możesz robić co chcesz.
Nie ma się co dziwić posłom, którzy interpretują prawo na swoją korzyść i robią przekręty, skoro pochodzą ze społeczeństwa, które robi tak samo.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-06-15, 18:36, w całości zmieniany 3 razy
Faktycznie znaków jest za dużo; są też złe/niewłaściwe (np. znak terenu zabudowanego i znak miejscowości - głupio wymyślone). Ograniczenia nie grożą bezpośrednio niczym, Są jednak takie błędy w oznaczeniu szos, które mogą spowodować zagrożenie spowodowania wypadku, a tym samym - życia. Na trasie 19 między Lublinem, a Barwinkiem znam takich miejsc pewnie ze 20. Chodzi mi o linię środkową przerywaną, która umożliwia wyprzedzanie w miejscach, gdzie absolutnie powinna być ciągła. O ile w dzień człowiek jest w stanie ocenić, że taka linia jest bzdurna i nie wyprzedza, bo nie widzi, co się dzieje dalej na drodze. Jednak w nocy łatwo wyskoczyć zza ciężarówki na inną, która akurat wyskoczy zza górki czy zakrętu. Niestety, stosowne "władze" drogowe i policja jeżdżą tymi drogami i jakby nic nie widziały. Kiedyś w takim miejscu wyskoczyłem zza ciężarówki wprost przed/na policję. Tylko pogrozili mi palcem, a tymczasem powinni sprawdzić o co chodzi o dać wysoki mandat zarządowi dróg za błędne oznakowanie.
Co do roli posłów w złym oznakowaniu (wydaje się, że ktoś coś takiego sugerował) - oni się tym nie zajmują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum