Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-05-17, 15:14
A to nie jest czasem tak, że policja nie może nakładać mandatu na kierowców samochodów zagranicznych, wyposażonych zgodnie z wykazem wynikającym z rodzimego prawa o ruchu drogowym, ale niewystarczająco z punktu widzenia kraju, przez który przejeżdżają?
I po urlopie. Od kilku dni nadrabiam zaległości w pracy.
Nasza trasa lekko uległa modyfikacji. Chętnych do poczytania relacji zapraszam TU
PS. Nie wiem czy mogę podlinkować relację, która znajduje się na innym forum. Jeśli jest to niezgodne z zasadami to proszę adminów o usunięcie tego postu.
te 84 konie musiały się czuć jak te prawdziwe na Morskim Oku
Ciekawe, jak by to było, gdyby w boxie załadować 70 kg, na pokładzie mieć 7 dorosłych osób po 80 kg każda i jeszcze do przyczepki coś podrzucić.
Z doświadczenia wiem, że powyższy zestaw bez przyczepki "toczy" się około 110 km/h na tempomacie zużywając przy tym około 11-12 litrów lpg. Natomiast ruszania z miejsca nie należy do przyjemnych.. Z drugiej strony podejrzewam, że nasze auta są tak załadowane góra 2-3 razy w roku..
Ciekawe, jak by to było, gdyby w boxie załadować 70 kg, na pokładzie mieć 7 dorosłych osób po 80 kg każda i jeszcze do przyczepki coś podrzucić.
W tej konfiguracji to pewnie już przekraczasz dopuszczalną masę całkowitą Max. ładowność Lodgy to niecałe 600 kg
Wystarczy 7 osob po 80 kg + 70 kg dach i juz lamiesz prawo Na szczescie zony i dzieci zwykle waza mniej
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-06-18, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
W Lodgy nie testowałem, ale podobnie miałem w moim Galaxy 1.9 TDI (110 KM)
Przy pełnym załadunku naprawdę było czuć obciążenie, ale jak już się rozbujał to szedł swobodnie :)
W tym tygodniu synoptycy zapowiadają odwilż. Ale gdyby powróciły mrozy to mam dla Was świetny produkt.
Na chińskim Aliexpress zamówiłem świetną matę antyszronową, której nie widziałem w Polsce.
Koszt: ok. 32 zł z darmową przesyłką.
Zalety:
* Duża 210*120 cm - na samochód typu Van/Suv idealne rozwiązanie
* Ma wszyte małe magnesy - 3 na dole + 3 na górze. Świetnie przylegają do karoserii
* Boczki chowane do środka samochodu
* Zakrywają całą szybę + wycieraczki.
Testowałem ją podczas silniejszego wiatru, obfitych opadów śniegu. Ani razu nie odczepiła się od karoserii. Osobiście jestem zachwycony prostym patentem z magnesami.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-01-31, 10:22
shrek napisał/a:
Tyllko ten ktory posiada 6 zon na pewno nie jezdzi dacia. ;)
Śmiem twierdzić coś zgoła odmiennego...przy jednej żonie można zbankrutować a co dopiero przy sześciu - więc motoryzacyjna opcja budżetowa w postaci Dacii może się sprawdzić
Czy w trakcie zdejmowania, gdy pociągasz za jeden magnes, to pozostałe nie ciągną się po lakierze rysując go?
Ostatnio przyglądałem się masce samochodu i nie zauważyłem tego problemu.
W jednej opinii osób, która kupiła tę matę na aliexpress, widziałem, że skarżyła się, że rysuje.
Ja tego nie zauważyłem - odpukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum