Nowa wersja MEDI@PIK 06/2015 uruchamiana za pomocą klawisza VOLUME
Opis instalacji:
po ściągnięciu pliku USB.zip rozpakuj go i wrzuć w całości wszystkie pliki i katalogi na świeżo sformatowany pendrive .
- Skopiuj wszystkie pliki z folderu "USB" na USB (USB 2.0) sformatowany w systemie plików FAT32.
- Włóż pamięć USB w MediaNav, silnik można uruchomić aby nie wyłączyła się Medianav.
uruchiony zostanie po twojej akceptacji plik upgrade.lgu pozwól na upgrade, po przeładowaniu zniknie i już nie będzie więcej potrzebny.
Zobaczysz standardową ekran MediaNav , przejdź do odtwarzacza mediów ,- zacznij odtwarzacz MP3 z "cisza_navi.mp3
Teraz za pomocą przycisku głośności + i - seria trzech czasem czterech zmian powinieneś zobaczyć jak się uruchamia Medi@pik
Procedura ta oferuje możliwość odzyskania Medi@pik, nawet jeśli nastąpi nieoczekiwany crash nawigacji.
Wielkie podziękowania kolegom z Francji Buldo i Al194 za dopracowanie mojego pomysłu
Plik do pobrania :
Dzisiaj sprawdzając aktualizację poprzez zebranie informacji na USB i sprawdzeniu tego poprzez MN ToolBox. Okazało się, że jest aktualizacja do 4.0.5. Wgrałem aktualizację.
Wszystko działało poprawnie.
Przeszukując to forum, zainteresowała mnie opcja posiadania EKOJAZDY w opcjach MN.
Więc zszedłem na oprogramowanie 4.0.3 (upgrade), aby wejść w MiniCom i włączyć tę opcję.
Niestety, po włączeniu tego, wszystko działa ok - aleeee.... Nie działa mi ani Mapa ani Nawigacja. Nie mogę kliknąć "Zgadzam się" w wejściu w opcję Nawigacja...
Wersja oprogramowania wyświetla się jako 4.0.5 - ale czytałem Państwa posty, i doczytałem, że tak będzie mimo, że wgrałem 4.0.3
I teraz mam do Państwa pytanie: Jak mogę przywrócić wszystko do stanu, jaki miałem przed moją "durną" zabawą z MN.
Czytałem o pliku navigation_restore_fat32.lgu - ale nie mogę go nigdzie znaleźć.
Ponowne wgranie 4.0.5 także nie pomaga.
Nie mam pomysłu, jak przywrócić wszystko do ustawień fabrycznych.
Na razie jestem na GSM-ie i nie mam takiego pakietu aby to umieścić na innym serwerze.
Sprawdź inne możiwości : https://mega.co.nz/#F!ah9wEYzA!-ZBjUYFi-o2pRfXazHC6Pw
Ale udało się znaleźć w zakamarkach netu : https://mega.co.nz/#F!jw80mBYI!hr6GdCjyrYUIISiEcq6tlg
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2015-06-26, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
Jesli te dwa mniejsze nie pomogą to wtedy idziesz w większy - ale on czasami robi psikusy i może podmienić wszystkie mapy na mapy Europy zachodniej.
Najlepiej gdybyś skopiował sobie zawartoś kart pamięci . Bo tak naprawdę uszkodzeniu uległ u Ciebie jeden plik .
Przygotowałem specjalny plik do ratowania MN w których nie podświetla się klawisz zgadzam się .
Może Ci pomoże.
Po ściągnięciu nalezy zmienić rozszerzenie na lgu ( nie wolno rozpakowywać).
Powinien pomóc - ale nie obiecuję
http://chomikuj.pl/jas_pi...15.zip(archive)
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2015-06-26, 23:43, w całości zmieniany 1 raz
jas_pik, istnieje możliwość pobrania MEDI@PIK 06/2015 z innego źródła czy tylko z chomika za opłatą?
Oglądałem zawartość Twojego chomika i mam pytanie. Czy MEDI@PIK 06/2015 można założyć od razu "na czyste" Media NAV czy trzeba wcześniej wgrać MEDI@PIK_12_2014? Moje pytanie wynika z tego, że MEDI@PIK_12_2014 ma 0,85GB + jest jeszcze plik upgrade.lgu a wersja MEDI@PIK_06_2015 ma tylko 198,2mb i nie ma pliku upgrade.lgu (chyba, że jest w zipie).
Ostatnio zmieniony przez skylar 2015-06-27, 09:07, w całości zmieniany 1 raz
jas_pik, istnieje możliwość pobrania MEDI@PIK 06/2015 z innego źródła czy tylko z chomika za opłatą?
Na chwilę obecną tylko z chomika - potrzebuję zdobyć około 100 000 punktów chomika ( jak je będę miał na swoim koncie na chomiku to udostępnię z bezpłatnym transferem)
skylar napisał/a:
Oglądałem zawartość Twojego chomika i mam pytanie. Czy MEDI@PIK 06/2015 można założyć od razu "na czyste" Media NAV czy trzeba wcześniej wgrać MEDI@PIK_12_2014? Moje pytanie wynika z tego, że MEDI@PIK_12_2014 ma 0,85GB + jest jeszcze plik upgrade.lgu a wersja MEDI@PIK_06_2015 ma tylko 198,2mb i nie ma pliku upgrade.lgu (chyba, że jest w zipie).
Ta wersja ma swój upgrade'lgu zaszyty w zipie (i do tego nie jest zgodny z poprzednią wersją) , nie potrzebuje instalacji poprzedniej wersji .
Do starego medi@pik jest inny upgrade.lgu do nowszej wersji inny i nie są wymienne ze sobą - tzn z nowej wersji nie można uruchomić poprzedniej wersji medi@pik , Aby działała trzeba wgrać starszą wersję upgrade
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-06-28, 16:47
jas_pik napisał/a:
Do starego medi@pik jest inny upgrade.lgu do nowszej wersji inny i nie są wymienne ze sobą - tzn z nowej wersji nie można uruchomić poprzedniej wersji medi@pik , Aby działała trzeba wgrać starszą wersję upgrade
To akurat zrozumiałem, ale pytam co się zmieniło?
Ścieżki, pliki konfiguracyjne, wersje jakichś programów etc?
Ostatnio zmieniony przez Cav 2015-06-28, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Igo jest identyczny, ale został dodany nowy zbiór programów użytkowych, nowe pulpity, zmieniacz ikon oraz została zrobiona ogólna optymalizacja w celu bardziej optymalnego działania a w szczególności aby w przypadku crashu - często następującego po przychodzącej rozmowie telefonicznej przez BT można było bez konieczności wyłączania zapłonu - czyli całego samochodu wrócić do nakładki, ot i wszystko
Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2015-07-06, 07:47
mam pytanie, chociaż już pewnie je zadawałem, ale spędza mi sen z powiek
jak zmienić ekran bootowania z logo. Mam logo dacii a chcialbym logo renault. O ile da się zmienić całe menu główne i wszystkie poboczne na to z renault, to ekran zawsze pozostaje ten sam.
rozmawiałem też z kilkoma osobami które mają odwrotny problem, bo kupili medianav z renault a chcą logo dacii.
Rozgryzł to już ktoś? gdzie to siedzi? same pliki które wyglądają na ekrany bootowania siedzą na storage card/system/img/M0 i tam w którymś folderze. Zmiana nazwy plików czy podmiana ich nic nie wnoszą.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-07-06, 08:18
jas_pik napisał/a:
Koledzy z Francji przygotowali juz nowe opracowanie Medi@skinV2 .
Działający na podstawie mojego pomysłu ze stycznia - tj z wykorzystaniem wewnętrznej pamięci i uruchamiania za pomocą klawisza głośności.
NIestety obecnie nie mam czasu aby przygotować wersję z językiem polskim .
Można wykorzystać pliki z mojej nakładki Medi@pik.
Całość do pobrania TUTAJ
Po rowpakowaniu mam dwa foldery jeden to "cle usb" i "instalation" i te obydwa wrzucamy na pendrive i do mn ?
Zawiera plik upgrade.lgu który trzeba przeładować - uruchomić na MN oraz resztę którą trzeba wrzucić na USB.
Wejście przez klawisz VOL ( +-+-+)
Działa szybciej niż ta stara wersja .
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: Polska
Wysłany: 2015-07-06, 09:54
lesiu11 napisał/a:
mam pytanie, chociaż już pewnie je zadawałem, ale spędza mi sen z powiek
jak zmienić ekran bootowania z logo. Mam logo dacii a chcialbym logo renault. O ile da się zmienić całe menu główne i wszystkie poboczne na to z renault, to ekran zawsze pozostaje ten sam.
rozmawiałem też z kilkoma osobami które mają odwrotny problem, bo kupili medianav z renault a chcą logo dacii.
Rozgryzł to już ktoś? gdzie to siedzi? same pliki które wyglądają na ekrany bootowania siedzą na storage card/system/img/M0 i tam w którymś folderze. Zmiana nazwy plików czy podmiana ich nic nie wnoszą.
W odblokowanym systemie podmieniam grafikę przy pomocy TotalC i to działa.
Wszystkie mody są robione dla Daćki - M0, brak w nich plików dla Renault - M1
Wiesz gdzie to jest
Otwierasz:
Storage Card --------->System--------->Img-------->
i teraz widzisz, że masz pliki tylko dla Daćki "M0"
tak to jest robione.
Otwierasz więc folder M0 -------------->etc_bmp
w folderze masz plik grafiki Dacia_Booting_LG_110324.bmp
a dla Renault jest plik grafiki Renault_Booting_LG_110324.bmp może być dodany więc masz gotowca.
Na komputerze dla oryginalnej grafiki Renault zmień tylko nazwę pliku na Daćkowy
Następnie na pendrive i skopiuj - podmień.
Wysłany: 2015-07-06, 20:12
hmmm spróbuje :) ale wydaje mi się, że to nie zdało wcześniej u mnie egzaminu, jak zrobiłem upgrade.lgu i podmieniłem w nim nazwy
w drugim media nav, tym renault, jest taki problem, że nie chce się zadna aktualizacja uruchomić. Pokazuje ekran aktualizacji, daje akceptuj, pokazują się te kreseczki co powinny się podświetlacz (pasek postępu) i nic więcej, nie rusza. Plik upgrade testowany na drugim sprzęcie startuje od razu. Co może być nie tak? coś nie tak sprzętowo?
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2015-07-06, 20:27, w całości zmieniany 1 raz
w drugim media nav, tym renault, jest taki problem, że nie chce się zadna aktualizacja uruchomić. Pokazuje ekran aktualizacji, daje akceptuj, pokazują się te kreseczki co powinny się podświetlacz (pasek postępu) i nic więcej, nie rusza. Plik upgrade testowany na drugim sprzęcie startuje od razu. Co może być nie tak? coś nie tak sprzętowo?
Jaka wersja oprogramowania jest na nim ?
Pamiętaj o tym że te urządzenia sa bardzo wrażliwe na jakość pendrive - sprawdziłem iż z moich około 20 pendrive tylko na 8 mogę przeprowadzać upgrade - przy czym nie ma tu żadnej prawidłowości - aczkolwiek te lepszych firm częściej działają poprawnie.
Ważne jest również to aby na pendivie był tylko jeden plik upgrade oraz aby pendrive był świeżo sformatowany FAT32
Wysłany: 2015-07-06, 20:56
marmar, właśnie sprawdziłem, podmieniłem zarówno w M0/etc jak i M1/etc pliki renault i dacia booting na takie z logo renault i nic to nie zmienia, cały czas startuje z logiem dacia
użyłem ttcm jak i zwykłego explorera, nie wywala błędu, że blokuje pliki jakaś aplikacja, ale może trzeba wyłączyć w tskmngr jakiś proces?
co mogę robić nie tak, skoro mówisz, że Tobie działa ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum