Jeszcze 2 tygodnie temu byłem posiadaczem 18 letniej meganki 1.6 90km LPG w wersji RT i pięknym kolorze - perła grafitu ( samochód użytkowałem 8 lat). Samochód o dziwo szybko się sprzedał - 4 dni na olx (cenę zrobiłem trochę powyżej średniej) . I wybór kolejnego samochodu to Dacia Duster 1,6 z LPG benzyna 4x4. Samochód nowy upatrzyłem na moto gratce u dealera w Warszawie - czekam na odbiór w przyszłym tygodniu - gaz mi tam jeszcze montują i czekam na dokumenty do rejestracji. Kolor szary comete wersja laureat z pakietem look. Pozdrawiam.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
No i samochodzik odebrany. 540 km zrobione. Pierwsze wrażenia - super. Na + zawieszenie, pozycja za kierownicą - wysoko. Na razie nie przekraczam 3500 obrotów wiec co do przyspieszenia nie mam zdania - na te obroty jest ok. Wyciszenie jest o wiele lepsze ( dla mnie rewelacyjne a tu spodziewałem się ze będzie źle)niż w megane I 97 czy skodzie Oktawii diesel przynajmniej do 120km /h więcej (z/w) nie jechałem. Spalanie w pierwszej trasie po odbiorze wg komputera wyszło 8,5 l. (około 350 km) większość tej trasy zrobiłem na benzynie. Z tyłu dużo miejsca - z przodu może być - mam 179 wzrostu. Czas na minusy - jeden główny to bagażnik - spodziewałem się czegoś pomiędzy Oktawią a Meganką a jest niestety bliżej Meganki ale nie jest to porażający minus ( niby 67 litrów więcej ale nie czuje tego).
Mimo że wcześniej tym samochodem nie jechałem to jest samochód którym z przyjemnością pojeżdżę kilka lat .
Ostatnio zmieniony przez Gość 2015-07-05, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Witamy na pokładzie
Ja otrzymałem zestaw naprawczy, bo mam fabryczne LPG, ale dojazdówka jest dobrym rozwiązaniem, jak nie przeszkadza w bagażniku. Zestawy też nie zawsze zdają egzamin, ale zdecydowałem się jednak na zestaw w obu autach, nie dokupowałem dojazdówki, bo w obu mam wykupiony assistance.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum