Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 320 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2015-08-22, 12:30 Witam - Duster już zamówiony !
Witam wszystkich posiadaczy Dacii (zwłaszcza Dusterów!) :)
Swoją drogą jak się wymawia: "dacia" czy może "daczja" ??
W każdym razie nigdy nie przypuszczałem, że spodoba mi się, a co najważniejsze, że zamówię sobie takiego chociażby dustera :).
Obecnie jeżdżę Octavią II Tour 1.6MPI + LPG z 2012r. i wbrew moim wcześniejszym planom postanowiłem zmienić autko. Przez dłuższy czas Duster wpadał mi w oko, ale znaczek i skojarzenia skutecznie odcinały mi drogę do bliższego poznania tego auta. W końcu postanowiłem wyleczyć się z choroby "skojarzeniowo-znaczkowej" i zapoznać się bliżej z tym autkiem oraz odbyć jazdę próbną. Okazało się, że to jest właśnie to ! Zamówiłem więc wersję 4x4 (a tak dla zabawy, a co :) ) i czekam na początek października, aby odebrać swoją biel alpejską.
Póki co, siedzę, oglądam filmiki z dusterem, czytam forum i stwierdzam, że i tak muszę swoje odczekać :) Całe szczęście, że tak krótko, bo na Octavie czekałem 5 miesięcy :).
.. a więc witam !!
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-08-22, 16:45
witam,pozdrawiam,gratuluję wyboru wersji (bo 4x4 naprawdę wjedzie prawie wszędzie) i koloru (biały - szczególnie z czarnymi dodatkami świetnie się prezentuje)- Francuzi mówią "dasja" - u nas najlepiej "daczja"
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2015-08-22, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 320 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2015-08-23, 09:47
Dzięki za linka i miłe słowa .
Co ciekawe to samo robiłem w mojej Octavii bo jak zobaczyłem jakie błoto się zgromadziło po kilkuset kilometrach to się przeraziłem. Historia lubi kołem się toczyć.
Pozwoliłem sobie na małą wizualizację - tak będzie wyglądała bestia:
Bez tytułu1.jpg biały laureate z pakietem off road
Plik ściągnięto 212 raz(y) 39,77 KB
Bez tytułu.jpg biały laureate z pakietem off road i czarny spojler z tyłu
Zapraszam do galerii zaprezentować autko po odbiorze
Może zdążysz się załapać na zlot przeprawowy w Bukownie, bo mam zamiar coś zorganizować dla dusterowców i nie tylko. Właśnie na przełomie września, października. Taki mały przejazd przez las i potem zabawa w piaskownicy. Jak nie zdążysz to i tak zapraszam.
Czołem! Też zamówiłem w połowie sierpnia 115! czekam z niecierpliwością. Na kiedy masz "termin"?
Chciałbym dodać, że Dacia jest starożytną krainą geograficzną gdzie Rzymianie stoczyli kilka wojen z Dakami czyli ludem je zamieszkującym - więcej informacji dodałem gościnnie w teście Dustera w tym blogu (zaprzyjaźnionym) http://www.strefakultural...cia-duster.html
w sumie, może komuś się przyda!
Wysłany: 2015-09-02, 08:26
Odbiór mam początkiem października, a zamawiałem pod koniec sierpnia .
Oczywiście silniczek Sce115 - robię sporo krótkich dystansów .
A o takiej krainie geograficznej to pierwsze słyszę dobre.
m4r10, a Ty na kiedy masz termin ??
Cieszę się, że mogłem pomóc liznąć trochę historii Dacii (w sumie po polsku powinno być Dacji jeśli chodzi o region).
Ja zamawiałem 21go i dali mi termin na 15 listopada ale w salonie mówili, że może być wcześniej - jakoś pod koniec października. Dowiedziałem się też, że to był w ostatni dzwonek, bo później już odbiory jakoś w lutym - akurat tego nie wiedziałem - może fabryki tak obłożone?
Może będziemy mieli siostrzane numery VIN
Będziesz zakładał gaz do swojej? Ja może się zdecyduję ale jakoś na wiosnę - jeśli w ogóle wyjdzie homologacja. Na dotarciu pojeżdżę na benzynie.
Wysłany: 2015-09-02, 16:13
No to ciekawe dlaczego ja mam początek października odbiór, a mniej więcej zamawiałem w podobnym przedziale czasowym .
Ja do swojej nie planuję zakładać gazu. Pomijając sprawy techniczne (podobno ten silnik średnio toleruje gaz) to po prostu nie mam takiej potrzeby . Będzie jeździła tylko na benzynie.
Wysłany: 2015-10-03, 10:53
No i niestety, termin odbioru przesunięty na 44 tydzień . Zamówienie było 18 sierpnia więc wychodzi ponad 2 miesiące. Ciekawe, czy innym też terminy się poprzesuwały .
Wysłany: 2015-10-07, 18:47
SilverTM, tak tak, dotarłem do Twoich zdjęć i oblookałem już w sierpniu, kiedy zamawiałem swojego Patrzyłem tylko i podziwiałem.
Jak możesz to powstawiaj więcej zdjęć, zwłaszcza tyłu (tylko nie z samego bliska), żeby fajnie było widać spojlerek .
No i szkoda, że masz takie małe te zdjęcia.
salom, tak, przepiękny, szkoda tylko, że go jeszcze nie mam .
Ostatnio zmieniony przez majkel 2015-10-07, 18:48, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum