Czy moze ktos przerobic te felgi orginalne na tym zdjeciu ze srebrnych na czarny mat lub czarny polysk ?
Nie umiem ich ladnie na fotce przemalowac na czarne... a zastanawiam czy jednak je nie przerobic na ciemne
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-08-29, 15:21
oryginalne felgi aluminiowe (ph1) jak te na fot. wyżej nie są może szczytem urody i finezji (choć mnie się podobają) ale mają jedną, niewątpliwą zaletę - są bardzo solidne i nie kosztują fortuny
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2015-08-31, 10:23, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 320 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2015-08-29, 19:19
corrado, zmieniłem na ciemny grafitow - przy czystym czarny felg praktycznie nie będzie widać czy to na obrazku, czy to na żywo
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem.
Dzięki Majkel :)
Należy Ci się "pomógł" za tą przeróbkę. O wiele lepiej w ciemnych wygląda.
@Dar62
A co masz na mysli , ze sa b.solidne ? Nie gna sie po jezdzie po dziurach wogole ?
Koszty to chyba raczej normalne , najtanszy komplet uzywek to ok 800-900pln w dobrym stanie, w ASO chyba kosztuja ponad 400pln za szt.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-08-30, 07:52
corrado napisał/a:
co masz na mysli , ze sa b.solidne ?
wystarczy popatrzeć na rozmiary "szprych" w porównaniu z wieloma innymi nieraz bardzo filigranowymi modelami
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2015-08-30, 07:53, w całości zmieniany 1 raz
Czy felgi ktore wyjda na zewnatrz o 31mm ( 16calowe, 7J i ET25 ) nie beda jeszcze wadzic o nadkole ?
Ktos montował dystanse i ile mozna dołożyć mm do piasty by np felgi fabryczne i opony nie wadzily o nadkole ?
Wydaje mi się że po odnowieniu felgi z Jeepa ciekawie by mogły wyglądać.
Ja mam zamontowane do fabrycznych felg (ET50) dystanse na przód 24mm a na tył 30mm i powiem szczerze że dobrze wygląda takie poszerzenie ale chyba bezpieczniej by było dać 20mm na przód 24mm na tył.
Tak więc 31mm to już za duże jest wysunięcie na przód, tył obleci
Podawane wymiary są przy aucie z nakładkami na nadkola którę jakieś tam milimetry poszerzają również a u Ciebie nie wiem czy są nakładki
W takim razie te z Jeepa nie podejda za bardzo bo to wlasnie one maja 7J i ET25,4 wiec wystana o prawie 31mm w stosunku do fabrzycznych i moga obcierac o nadkole. Nawet juz pomijam fakt ze moga wystawac poza blotnik
Te z Chryslera tez nie za bardzo bo malo szerokie 6J podobno ... wiec opona 215 bedzie gorzej lezec.
Jeszcze takie z Chryslera Voyagera wchodza w gre 6.5J i chyba coś około ET46
Które felgi wg was najlepsze ?
I czy faktycznie 6J będzie trochę za wąską felgą na opone 215 r16 ?
Chyba optymalnie 7J felga będzie się układać opona na feldze ?
Muszę przyznać, że tak, jak nie bardzo podobały mi się felgi aluminiowe z DD ph1, tak podobają mi się alusy z ph2 (i kształt i kolor), które wydają się równie solidne (argument Darka jest ważny!).
Dla mnie te z PH1 lepsze w sensie - ładniejsze niż te z PH2.
Mi szczerze to wszystkie inne chyba bardziej się podobają niż te daciowe , może te tutaj z KIA na tej stronie mniej mi się podobają.
Czyli felgi 6J chyba będą przywaskie na opone 215 co nie ?
Te ostatnie na tej stronie z chryslera nie podobają wam się ? bo wg mnie calkiem fajne.
Dla mnie te z PH1 lepsze w sensie - ładniejsze niż te z PH2.
Mi szczerze to wszystkie inne chyba bardziej się podobają niż te daciowe , może te tutaj z KIA na tej stronie mniej mi się podobają.
Czyli felgi 6J chyba będą przywaskie na opone 215 co nie ?
Te ostatnie na tej stronie z chryslera nie podobają wam się ? bo wg mnie calkiem fajne.
źródła mowia ze od 6 do 8 powinno byc na tak opone :)
Chcialbym poprosić Was o pomoc dot. doboru felg stalowych do Dustera phII (2015) .
Napęd na przód , silnik 1,6V z LPG
znalazłem coś takiego:
http://www.oponeo.pl/felg...CFWHbcgodt_YI3w
serwis proponuje mi po 300 zł za sztukę plus śruby , 16 zł sztuka.
Macie jakieś sprawdzone rozwiązania w tej materii?
Czytałem opisy w tym wątku ale nie zauważyłem np potwierdzenia o felgach Alcar np
pozdrawiam X
Ostatnio zmieniony przez Xiron 2015-10-12, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli Ci odpowiadają, to bierz. Ja kupiłem w znanym sklepie internetowym po coś ok. 150 zł za sztukę czarne, produkcji rumuńskiej. Nie było problemów z wyważeniem. Jak trwałość - czas pokaże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum