Średnica całego koła jest taka jak była a nawet minimalnie mniejsza więc na 16 stoi tak samo na szczudłach tylko ma więcej gumy Wskazania licznika pozostaną niezmienione/niezauważalnie zmienione. Mniej gumy, więcej aluminium No ale nie ma sensu się przegadywać, trzy czwarte polski jeździ na kołpakach albo malutkich alusach i patrzą tylko żeby było wygodnie, a ja patrzę na to nieco inaczej, preferuję auta zmodyfikowane a że widziałem już dustery na 18 i 19 calach to nie robi to na mnie wrażenia, zrobiłem krok dalej
Nie jeździłem nim jeszcze bo mam założone tylko 2 opony na razie żeby sprawdzić czy pasują, osiągi pewnie trochę spadną bo większe tarcie, 30mm szersza opona, felgi są jednak dość lekkie bo mają cienkie ramiona, więc z osiągami nie powinno być gorzej niż w moim byłym 1.6 16v 4x4 a to już będzie duży plus :) Zima idzie, więc niedługo i tak wróci seria.. chyba że do tego czasu trafię na jakieś fajne 17calowe zimówki..
Jadę powoli z dalszymi modyfikacjami, w drodze są:
- spoiler na klapę Elia
- kierunki boczne LED czarne
- wkładka plastikowa do bagażnika
Kolejne rzeczy będą przybywały wolniej bo będę polował na okazje, interesuje mnie fabryczne orurowanie, orurowanie na tył Elia, wydech duplex, lampy na tył led no i wspomniany wcześniej pakiet offroad.
Ostatnio zmieniony przez kilazz 2015-09-17, 12:45, w całości zmieniany 3 razy
tez tak uwazam, czerwień tu nie pasuje. Ostatnio wlasnie widzialem takie czarne felgi na jakiejs hondzie civic i pomyslalem jak ktos tak mogl zepsuc efekt auta przez jakas wiesniacza i oczojebna czerwien.
Pasowalo jak świni siodło.
miałem takie nakładki na lusterka oryginalne z dacii ale komuś sprzedałem po sprzedaży samochodu, podobnie jak kilka innych gadżetów, teraz zaczynam żałować bo wszystko dużo droższe
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
tu stówka, tam stówka i zrobi się drugi komplet felg.. chodzi o sam fakt przepłacania, wtedy kupiłem nowe oryginaly za kilkadziesiąt zlotych a teraz na allegro sama chińszczyzna po 200-300zl..
Mini Clubman F54 2.0d
zapomniałem że zamówiłem jeszcze kilka rzeczy, w drodze do polski mam ruskie podszybie, a tymczasem dotarło rozwiązanie, które zamontuję najprawdopodobniej ze względu na brak wyświetlacza temperatury silnika, tymczasem przymiarka w clio jeszcze bez folii na szybę redukującej refleksy.
Zawsze mnie to drażniło - brak wsk. temperatury silnika. To samo mam w Renault. Oczywiście mogę całą deskę wymienić ale musiałbym grzebać przy liczniku km. Na razie poszedłem na łatwiznę i używam zwykłego termometru elektronicznego, który mierzy temp cieczy płynącej do nagrzewnicy. Ale to nie to samo.
Czy w duserze dałoby radę założyć starą tablicę z cegiełkami również z temp. silnika?
można też kupić zwykły wyświetlacz, bez rzucania na szybę. Podłączane jest na stałe do OBD i tam czyta informacje. Niestety dziś robiłem głębszy test i w clio pokazuje mi, że rozwijam 272km/h, zobaczymy jak w dusterze. Reszta działa ok.
Mini Clubman F54 2.0d
Ciekawie wygląda ten bajer. Tylko takie pytanka.
Jak ułożyłeś kabelek (aby było estetycznie) i czy dostał Ci bez problemu do schowka ( czy na razie przy testach leży od tak sobie nie ułożony na stałe ?)
Oraz czy taki sprzęcik zostawiony na konsoli nie będzie kusił kogoś z ulicy?
te dwa pytania też sobie zadaję ale jeszcze bez odpowiedzi.. założone tylko na szybko na przymiarkę w clio, w Dusterze jeszcze nie testowałem.. w weekend spróbuję się pobawić bo mam do zrobienia jeszcze coś przy medianav.
Mini Clubman F54 2.0d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum