Marka: Dacia/Skoda
Model: Dokker/Superb
Silnik: 1.6MPI/2.0TSi 265KM
Rocznik: 2014/2014 Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2015 Posty: 163 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-14, 09:08
Lajkonik napisał/a:
Dobrze kombinuję?
Źle :)
Filtrujesz generator siania, a nie odbiorniki, bo w ten sposób wystarczy jeden toroid, a do tego będzie skuteczniejszy, a w Twoim sposobie musiałbyś mieć ich wiele, przed każdym urządzeniem. Poza tym skuteczność znacząco by spadła.
Winna jest jakaś przetwornica, w której albo padły kondensatory na zasilaniu, albo jest źle zaprojektowana, albo po prostu wadliwa. Znajduje się albo w kamerze, albo w zasilaczu do niej.
Dlatego to właśnie tam jest sens bawienia się z dławikami.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-09-14, 10:43
Posiadam mio 358 i jestem zadowolony,tylko nie wiem dlaczego czasami pliki sa uszkodzone i nie da sie ich odtworzyc.Moze wina karty . Czy Wy w innych rejestratorach tez tak macie ?
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Źle :)
Filtrujesz generator siania, a nie odbiorniki, bo w ten sposób wystarczy jeden toroid, ...
Takie podejście ułatwi mi sprawę, ale własnie wtedy będę potrzebował zamiast jednego filtra przed radiem, po jednym do każdego gniazda zapalniczki (bo do każdego można wpiąć jakiś siejący zasilacz).
Polecam H2testw - malutki programik, którego nawet nie trzeba instalować, a sprawdzi dość dokładnie kartę pamięci (między innymi błędy zapisu i odczytu).
Zamierzam w tym tygodniu kupić dla siebie SJ 4000
została tylko jedna kwestia , jaki kolor ?
jakiś żeby nie rzucał się w oczy może brązowy ?
Lajkonik tu jest odpowiedz na twoje problemy
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2742089.html
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-10-04, 01:41, w całości zmieniany 4 razy
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-10-04, 05:55
DIYowiec napisał/a:
shrek, jak stara jest karta? Używasz bezpiecznego usuwania sprzętu?
Karta ma jakis miesiac,ale to nie wina karty bo zmienialem i dalej to samo. Kolega kupil ten sam rejestrator i ma ten sam problem. Doszlo jeszcze do tego nie zapisywanie ostatniego pliku tzn. jak wylaczamy silnik w gniazdzie znika zasilanie i ostatni plik nie jest zapisywany-poprostu go nie ma. Wydaje mi sie ze to za sprawo bateri ktora nie trzyma wiec bede musial to zglosic na gwarancje albo kupie inny, bo zaczyna mnie to denerwowac naciskam przycisk "zdarzenie" zeby sie nie skasowal material a tu dupa po podlaczeniu do kompa okazuje sie ,ze plik uszkodzony
Dzięki. Ostatni post i tak sprowadza temat do dławika. Spróbuję coś takiego na zasilaniu radia zrobić, to może przy okazji szumy od ELM27 wytnę
Przy okazji w sąsiednich tematach znalazłem informację, że poprawienie masy na obudowie radia (w temacie było CB) też pomaga na wrażliwość na zakłócenia. Popróbuję.
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2015-10-05, 07:04, w całości zmieniany 1 raz
Jest gość który robi takie zasilacze ale liczy sobie za to 70 zł .
Konkluzja jest taka że na fale FM wpływają tylko podrabiane ładowarki . Są to fale chronione więc tylko najgorsza chińszczyzna je zakłóca . Jeżeli chodzi o CB jest znacznie gorze bo w tej częstotliwości może wszystko szumieć
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-10-05, 13:47, w całości zmieniany 1 raz
Mam jako kamerkę samochodową zamontowaną kamerkę sportową Tracer SJ 4000.
Nagrywa w pętli 3,5,10 minut.
Jak porównywałem kamerki sportowe to większość mogła nagrywać w pętli.
Bez problemu można również zablokować wykasowanie materiału w przypadku jakiegoś zdarzenia.
Jeżeli toś chciałby używać kamery nie tylko w samochodzie ale również na rowerze lub podczas biegania polecam kupno kamery sportowej (niekoniecznie tej bo jest już chyba nowszy model)
Dzisiaj dzięki wideo rejestratorowi udało mi się zaoszczędzić 200zł i 10 punktów. Zawsze staram się patrzeć i przestrzegać oznaczeń pionowych i poziomych na drogach.
Dzisiaj wyprzedzałem jakiegoś zawalidrogę w zabudowanym obszarze ( szydłowiec ) manewr wyprzedzania zacząłem praktycznie idealnie z początkiem lini przerywanej a zakończyłem 50m przed znakiem przejścia dla pieszych ( czyli do przejścia było jeszcze kilkanaście-dziesiąt metrów ) jeszcze spokojnie na linii przerywanej. Jak kończyłem manewr zobaczyłem radiowóz jakieś 100m przede mną który podjeżdżał do skrzyżowania ( na 100% nie mogli widzieć co robiłem jak w momencie kiedy policjant się patrzył na moje auto już praktycznie byłem cały na swoim pasie )
Po przejechaniu jakiegoś kawałka drogi w oddali widzę "koguty" radiowozu przewidując co się dzieje zwolniłem dałem prawy kierunek i czekam albo przejadą bo mają wezwanie albo będą się czepiać. I oczywiście zatrzymali mnie pojechałem kawałek za nimi.
Kulturalnie siedzę spokojnie w aucie ręce na kierownicy ( tak żeby nie stresowac policjanta ) czekam aż podejdzie. Zaprosił mnie "pan" policjant do samochodu ( oczywiście pytam jakaś standardowa kontrola ? ) "pan" daje mi do przeczytania taryfikator i informuje że zakończyłem manewr na przejściu dla pieszych albo za znakiem tego nie wyłapałem bo byłem zajęty udawaniem że jestem spokojny. I tłumacze Panom że na pewno tak nie było tam mówię formułkę że zawsze przestrzegam itd. Jednak oni swoje że to będzie 200zł i 10punktów. Zero jakiejś logicznej rozmowy ja grzecznie swoje a oni swoje kończąc że mogą wypisać wniosek do sądu bo dla nich to nie problem. To mówię "panu" czy sprawdzimy nagranie z rejestratora, nie chętnie ale się zgodził. Obejrzał powiedział do drugiego że faktycznie się wyrobił. Bez żadnego przepraszam czy nic 20 min w plecy tylko. Gdyby nie to że miałem jeszcze 700km do zrobienia a czas naglił to jakoś zachował bym ten plik z nagraniem i chyba jakąś skargę na takich idiotów wystosował.
Miałeś szczęście w nieszczęściu, po prostu szukali jelenia z obcych miast, by komuś wlepić mandat i poprawić ich statystykę miejscowej komendy Policji.
Pewnie z nudów krążyli po swoim mieście i nie mieli za bardzo co robić, a tu nadarzyła się taka okazja by złapać niby winnego delikwenta.....
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Pewnie jest taka opcja, jednak to nowy rejestrator czyli czwarty ;) I w pośpiechu nie szukałem już. Ale takie przypadki sprawiają że posiadanie rejestratora zamontowanego na stałe zwracają się szybko.
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-06-17, 21:31
Podstawowe funkcje rejestratora jazdy ma aplikacja Janosik, ale kąt kamery w smartphon'ie jest mizerny (nie mówiąc o jakości obrazu w nocy).
Ja wożę na pokładzie Mio i powiem tak: są rejestratory i jest Mio. Kosztuje niemało, ale jedna stłuczka mniej, albo np. rysa na parkingu i zwraca się w momencie. Jedyną naprawę jaką miałem, to wymiana baterii - niestety ogólnie trzymają słabo, ale poza tym sprzęt jest świetny, nie mówiąc o jakości zdjęć w nocy. Jak coś to mogę przesłać kilka filmików dla przykładu.
Tak przy okazji polecacie jakiś konkretny model wideorejestratora?
Mnie się dobrze sprawuje tracer SJ 4000. Kamerka sportowa o parametrach zblizonych do GoPro (i kilkakrotnie tańsza) z trybem samochodowym. Jest też wersja z WiFi i mozliwoscią sparowania z tabletem
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-06-20, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Może ktoś polecić jakiś darmowy program, którym będzie można pociąć i posklejać plik AVI z kodekiem H.264? Chciałbym czasem złożyć jakiś filmik z mojego rejestratora. Znalazłem tylko taki, który zapisuje obraz ze znakiem wodnym, a to trochę kiszka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum