Wysłany: 2015-10-29, 17:57 Problem Światła Awaryjne i Alarm
Witam, mam problem z Dusterem z 2011 roku, mianowicie od 3 dni po rozbrojeniu alarmu po ok.20-30 sekundach włączają się światła awaryjne i mrugają 4 krotnie.
Alarm był standardowy montowany w Daci jaki HPA albo HPB w serwisie Dacia przez tel. mówią że nie wiedzą i trzeba by auto u nich zostawić ale ogólnie to chyba problem alarmu i żeby wcześniej skontaktować się z producentem alarmu (który sami w Daci zamontowali).
W "CallCenter" Alarmu - firma MetaSystem twierdzą że to pewnie problem samochodu i żeby się kontaktować z serwisem Dacia.
Niby wszystko działa, samochód jeździ i hamuje ale skoro wcześnie tak się nie działo to musi być jakaś przyczyna, czy ktoś jest w stanie cokolwiek mi podpowiedzieć / pomóc?
A nie jest to sygnalizacja np. słabej baterii w pilocie? U mnie sygnalizuje syreną (3 krótkie sygnały), ale to inny alarm. Może u Ciebie sygnalizuje światłami.
To byłoby najprostsze do usunięcia.
Jeżeli to jest sygnalizacja "włamania" (czyli zadziałania któregoś z czujników w trakcie, gdy alarm był włączony), to powinien się skasować po przekręceniu kluczyka. Może to kasowanie jest uszkodzone (lub od początku nie podłączone, ale dopiero teraz miało okazję wykazać swoją dysfunkcję).
Jeszcze jedno przyszło mi do głowy - sygnalizacja uszkodzonego czujnika. Ale to powinno zadziałać po włączeniu alarmu, a nie po wyłączeniu.
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2015-10-30, 08:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum