Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-03-20, 20:18
kp77 napisał/a:
...
ps. cena katalogowa oryginalnych czujników parkowania 3 szt. to 650,00zł, ja zapłaciłem 750,00 za 4 czujniki które są montowanie w salonie w Polsce
Generalnie wszystko to fajnie wygląda na papierze, suma rabatu etc. Jednak gdybym kupował nową dacie bym zrezygnował z koszmarnie drogich montowanych na miejscu w Polsce akcesoriów z ASO, kupił markowy hak odkręcany np. Galia, czujniki valeo np z kamerka cofania oraz inne akcesoria. Negocjowałbym zamiast rabatu na fabrycznie wyposażony pojazd darmowy montaż tych części lub znaczną zniżkę. W ostateczności zleciłbym montaż haka wyspecjalizowanemu warsztatowi poza ASO. Nie jest sztuką przepłacić w ASO by później dostać wirtualny rabat i się tym cieszyć.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-03-20, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
Wejdźcie sobie na dacia.pl zobaczcie jaka jest cena auta w danej konfiguracji potem na akcesoria i zobaczycie jak jest cena.
Zaraz doprowadzicie do tego że Zbychu się stąd wypisze. Gość sprzedaje auta, pisze co i ile kosztuje u niego, a wy dyskutujecie.
Oczywiście każdego wola i pieniądze, gdzie kupuje i za ile.
Nie wypiszę się ponieważ forum dostarcza mi wielu ważnych informacji na temat aut :)
Kolega kp77 nie może pogodzić się z tym,że dealer go naciągnął i tyle....rozumiem.
Cav - montaż haka w ASO to około 2h czyli spokojnie mieścisz się w 300PLN...
jak chcesz to na maila mogę Ci nawet skany faktur puścić :)
Kp77 - jeżeli hak z montażem kosztuje 800zł a ktoś liczy Cię za 1300zł to zyskujesz 1300zł czy 800zł??? .... sztuczne naciąganie cen powoduje to,że później rodzi się fama tego typu : a bo ja dostałem 3,5% rabatu a ktoś dostał tylko 2 % ... wszystkie salony marże mają identyczne...kwestia tylko i wyłącznie zagrań sprzedawców.
Generalnie wszystko to fajnie wygląda na papierze, suma rabatu etc. Jednak gdybym kupował nową dacie bym zrezygnował z koszmarnie drogich montowanych na miejscu w Polsce akcesoriów z ASO, kupił markowy hak odkręcany np. Galia, czujniki valeo np z kamerka cofania oraz inne akcesoria. Negocjowałbym zamiast rabatu na fabrycznie wyposażony pojazd darmowy montaż tych części lub znaczną zniżkę. W ostateczności zleciłbym montaż haka wyspecjalizowanemu warsztatowi poza ASO. Nie jest sztuką przepłacić w ASO by później dostać wirtualny rabat i się tym cieszyć.
oczywiście zgadzam się z tym, iż poza salonem byłoby dużo taniej, ale decyzję aby wszystko robić w salonie podjąłem świadomie ze względu na gwarancję, nikt potem nie będzie zrzucał odpowiedzialności na drugiego, że ten źle zamontował, a tu lakier odpryska bo źle dziurkę wywiercili na czujnik itp itd, chcę mieć spokój w tym temacie
Marek1603 napisał/a:
Wejdźcie sobie na dacia.pl zobaczcie jaka jest cena auta w danej konfiguracji potem na akcesoria i zobaczycie jak jest cena.
Zaraz doprowadzicie do tego że Zbychu się stąd wypisze. Gość sprzedaje auta, pisze co i ile kosztuje u niego, a wy dyskutujecie.
ok, tylko na stronie nie ma cennika z akcesoriami typu hak, blokada, podłokietnik itp.,- i proszę czytaj ze zrozumieniem moje posty - nie będę dymał z Krakowa na Pomorze tylko dlatego że jeden dealer łapie klientów sprzedając akcesoria po kosztach, to nie allegro
Zbychu504 napisał/a:
jeżeli hak z montażem kosztuje 800zł a ktoś liczy Cię za 1300zł to zyskujesz 1300zł czy 800zł??? .... sztuczne naciąganie cen powoduje to,że później rodzi się fama tego typu : a bo ja dostałem 3,5% rabatu a ktoś dostał tylko 2 % ... wszystkie salony marże mają identyczne...kwestia tylko i wyłącznie zagrań sprzedawców.
ale o czym ty piszesz, jeżeli dealer sprzeda mi po cenie katalogowej a nie w cenie zakupu to nabija mnie w butelkę ??? cena katalogowa=sztuczne naciąganie cen ??? no proszę Cię....
Ostatnio zmieniony przez kp77 2014-03-20, 21:36, w całości zmieniany 2 razy
mnie Zbychu zaproponował najlepszy upust czy tam gratisy, u mnie na wsi połowy z tego nie mam w propozycji
kwestią roztrzygajacą będzie termin, tu mi obiecują na 25 kwietnia, Zbychu 2 miesiace później
no i tak się zastanawiam co zrobić i jak sprawdzić prawdę tego co miejscowy sprzedawca powiada, bo w umowie napisano że jak się termin przedłuża o 2 miesiace to se mogę skargę pisać wiec nie wiem jak do tego podchodzić
kris konin - w umowie masz związane ręce nawet trochę dłużej niż 2msc.
Realne podejście : na ten moment dostępna jest produkcja dustera z odbiorem dopiero koniec czerwca początek lipca.
kp77 - ja też nie powiedziałem, że montując hak za 800zł nic nie zarabiam :) - jeden zarobi 50zł na forumowiczu i jest zadowolony a drugi chce 550zł wyciągnąć....ot cała filozofia :)
Kp77 to powiedz jeszcze, w którym salonie zamówiłeś?
Hak akurat jest.
http://dacia.pl/media/pdf...oria_Dokker.pdf
Reszta może od lodgy podejdzie.
Np. czujniki cofania 414zł - 82 01 273 196
Podłokietnik też jest, a niektóre rzeczy nawet w pakietach. Pamiętaj, że są to ceny z marżą. Ile ona wynosi to tylko dealer wie.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2014-03-21, 06:15, w całości zmieniany 2 razy
Kp77 to powiedz jeszcze, w którym salonie zamówiłeś?
Hak akurat jest.
http://dacia.pl/media/pdf...oria_Dokker.pdf
Reszta może od lodgy podejdzie.
Np. czujniki cofania 414zł - 82 01 273 196
Podłokietnik też jest, a niektóre rzeczy nawet w pakietach. Pamiętaj, że są to ceny z marżą. Ile ona wynosi to tylko dealer wie.
Anndora - na Opolskiej
dzięki za cennik, nie mogłem tego znaleźć.
I tu ciekawa sprawa, w zakładce Dokkera po lewej stronie można ściągnąć cennik promocyjny, na str. 2 są wybrane akcesoria, i teraz np.:
- podłokietnik centralny: od 847,00 - cennik od Marek1603 od 589,00 !!!
skąd taka duża różnica ?
pytanie do Zbychu504 - czy są duże różnice cenowe pomiędzy aktualnym cennikiem akcesoriów a poprzednim ?
Nam udało się utargować 1.200 zł + pakiet Comfort (dywaniki gumowe, mata do bagażnika, podłokietnik, chrom na lusterkach i światłach przeciwmgłowych, zapalniczka z popielniczką).
Oficjalnie ten pakiet kosztuje w "promocji" 800 zł. Czyli jakby chcieć podliczyć procenty, to mamy 2.000 rabatu z 67.000, czyli jakieś 2,99%.
Zniżki??? Zaledwie 5%, bo Dacia jest tania....
A dodatki to dostałem, na moją prośbę, dywaniki, bo tak się skąpili na duperele.
Kolega dostał rabat w postaci darmowego ubezpieczenia na auto.
To zależy od dealera.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-09-16, 15:50
przeważnie jest to max ok 1200-1500 zł ewentualnie inne zachęty: ubezpieczenie za 1 PLN, zryczałtowany, symboliczny koszt robocizny za serwisy w okresie gwarancyjnym, wyposażenie w stylu dywaniki, podłokietnik, czujnik cofania itd - oczywiście nie wszystko na raz . Jak wspomniał kol. wyżej
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2015-09-18, 19:16
W moim wypadku cena katalogowa plus:
Pakiet ubezpieczeń OC\AC\NNW za 1 zł,
Gwarancja na 5 lat za 1 zł,
Dywaniki gumowe, breloczek itp gadżety,
Rabat 12% na serwis i 6% na części,
Prezent w postaci dobrej włoskiej kawy i bomboniery czekoladek
No i stało się, zamówiłęm Sandero Stepway 2016r. Udało mi się wytargować od sprzedawcy opony zimowe, czujniki parkowania tyłem, dywaniki, siatkę mocującą do bagażnika i przedłużoną gwarancję do 5 lat lub 60.000 km. Myślę że jak na DACIĘ to dużo.
Chyba tylko czujniki parkowania i siatkę mocującą bo reszta to "gratisy od RP". :)
Tom21 pisze,że zamówił SAN STEP 2016 : zatem opony, czujniki, gwarancja , dywaniki, siatka nie są od RP a od dealera. RP do aut na 2016 nie robi żadnych prezentów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum