Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2011 Posty: 239 Skąd: Polska
Wysłany: 2015-11-27, 19:26
Boże Narodzenie już za miesiąc. Jako że przed samymi Świętami przeważnie nikt nie ma czasu, warto już teraz pomyśleć o logo gwiazdkowym i/lub noworocznym.
Sądzę, że wykonanie logotypu można by powierzyć w drodze uzgodnienia jednej chętnej osobie, najlepiej takiej, która jeszcze nie miała okazji zaprezentować tu swojej pracy.
Abyśmy byli spokojni o efekt końcowy, osoba wykonująca musi lubić pracę z grafiką i zobowiązać się, że wykona logo najpóźniej tydzień przed Świętami.
Oczywiście jeśli znajdzie się dużo chętnych, to będziemy umacniać demokrację - czyli ankieta.
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 320 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2015-11-27, 19:41
mud maX, możesz opisać jak ma wyglądać logo ? Tzn czy ma to być jakaś większa i obszerniejsza grafika u góry strony czy może wystarczy odpowiednie "udekorowanie" obecnego bez szaleństw ?
Jak będę miał jakieś wytyczne to mogę coś zrobić w wolnym czasie i zamieścić swoją propozycję.
Wysłany: 2015-11-28, 15:18
majkel, trzymaj się wymiaru - wysokość grafiki 110 pikseli, żeby zachować ogólny układ strony.
Co do reszty, to kierując się własnym wyczuciem zrób tak, żeby było dobrze. Dekorowanie obecnego logo jest bezpieczniejsze, tak robiliśmy do tej pory. Jeśli jednak masz pomysł i odwagę to możesz zrobić coś bardziej awangardowego. Tylko może przedstaw projekt wcześniej na wypadek, gdyby spotkał się z "niezrozumieniem"
Skoro kolega zgłosił się jako pierwszy (i jak dotąd jedyny) to przyjmijmy, że najbliższe logo okolicznościowe będzie Jego autorstwa. Jeśli znajdą się inne osoby chętne do wykonania logo, mogą wstawić do tego tematu swoje propozycje. Zachęcam jednak do zgłaszania się przy kolejnych okazjach.
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 320 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2015-11-29, 20:36
bebe napisał/a:
Jak dla mnie - bomba. :) Jak coś, to tylko kolorystykę logo zostawiłbym oryginalną, bo taka zzieleniała niewiele IMHO wnosi do tematu. ;)
Ona tak zzieleniała od tej choinki (albo od tej kury zielonej, co w skodzie miałem ).
Do świąt myślę, że zdążę usiąść do noworocznego to od razu zamieszczę, jak się coś urodzi.
Wysłany: 2015-11-30, 19:44
Dziś pozwoliłem sobie na trochę więcej "rozrzutności" (jak w to Sylwestra) i urodziło się coś takiego jeśli chodzi o Nowy Rok.
"Dacia Klub Polska wjeżdża z impetem w 2016 rok. "
Po pierwsze: nie zauważyłem, zeby mojemu psu świeciło się czoło (jak również coś innego z przysłowia )
Po drugie: Sylwester jest raz w roku, jest huczny i rozrywkowy, kojarzy się z firewarkami i strzelającym szampanem.
Wysłany: 2015-12-14, 07:26
Spoko, mam nadzieję, że niedługo wpadnie mi jakiś pomysł to zrobię jeszcze jakieś logo .
BTW mi sylwester kojarzy się z tym, że zawsze jakieś matoły strzelają w nocy jakimiś kolorowymi badziewiami i mnie budzą .
Wysłany: 2015-12-18, 14:59
Bardzo fajne logotypy majkel.
Osobiście jestem za zielonym logo świątecznym. Wygląda rzeczywiście odświętnie. Zielony, Obok czerwonego i złotego, jest klasycznie bożonarodzeniowym kolorem.
Logo sylwestrowemu też nic nie brakuje. Ja w Sylwestra zamierzam oglądać fajerwerki na świeżym powietrzu a nie na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum