zgadza się to jest model Ambience kupiony w Niemczech,
sprawdziłem i zbiorniczek na płyn do wspomagania kierownicy jest,
i nie wygląda żeby było go za mało ....
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2015-12-04, 22:22
A jeździłeś innymi samochodami? Bo z tego co pamiętam, to lanos (też miałem rocznik 98) miał aż za dobre wspomaganie, bardzo silne i w dodatku niezależne od prędkości. (im szybciej sie jechało, tym układ był bardziej wrażliwy na ruch kierownicą, w zasadzie przy 80, 90-tce wystarczyło muśnięcie piórka żeby wytrącic samochód z równej jazdy). W żadnym innym samochodzie jakimi jeździłem wspomaganie nie było aż tak mocne jak w lanosie, co z perspektywy czasu uważam jednak za wadę - przedobrzone wspomaganie = niestabilna jazda przy duzych prędkoścuach.
Może po prostu sandero ma normalne, a w porównaniu z lanim wydaje Ci się słabe.
przed dacką jeździłem Lanoskiem, no i zasadniczo to jest mój punkt odniesienia,
wspomaganie Sandero wozu wypada kiepsko
uciążliwe jest parkowanie na osiedlu,mało miejsca, i wjeżdżanie w mysią dziurę,
czy można cokolwiek z tym fantem zrobić ?
nie nie . z wspomaganiem jest okey tylko producent wprowadził taki myk że przy szybkiej jeździe na wprost kierownica lekko się usztywnia albo inaczej brak jej czułości na ruchy kierownicą , ja przesiadłem się z innego auta i wydaje mi się że mogło być czulsze , ale to moje takie odczucie do którego zaczynam się przyzwyczajać , poza ty autko super jak za tą cenę ,pierwsze nowe z salonu wiem co mam .
Mam 50 tys przebiegu w aucie, jeżdżę nim od 3 lat (35 tys ja nalatałem). Wspomaganie zawsze działało tak jak obecnie, ale niedawno jeździłem kilka dni fabią starą. Opony miała szersze, a mimo tego wspomaganie znacznie efektywniej działało.
Jest jakaś metoda na poprawę efektywności wspomagania daćkowego? Zmiana oleju na rzadszy/gęstszy? Jakos w zatarte od 4 lat łożyska cięzko uwierzyć bo by nie wytrzymały tyle.
Nie odczuwam, aby moja Rumunka miała słabe wspomaganie. Jest w sam raz. Miałem wrażenie, że w Skodzie Rapid wspomaganie działa dziwnie, zbyt szybko, zbyt lekko i wcale nie jest to bardzo wygodne. Chyba jest elektryczne.
witam, mam pytanie o wspomaganie układu kierowniczego. Niestety w moim Sandero wspomaganie jest słabsze niż było w Daewoo Lanos rocznik 1998. Próbował ktoś może coś poprawić w tym zakresie ?
To jeszcze jaka to jest roznica(duza,mala) - opisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum