Dawno nikt nie podawał cen paliwa. I jak tak dalej będzie spadać do może do końca roku będzie 4zł.
Auchan Wałbrzych Pb 95 4,08 zł
0N 4,05 zł
Jazda autem benzynowym naprawdę robi tania.
Dziś zatankowałem w Auchanie we Wrocławiu (Bielany) ON w cenie 3,99 zł za litr.
Nie obawiacie się tam tankować? Też chciałbym trochę zaoszczędzić, ale mam jakieś takie opory przed tym paliwem - szczególnie jeżeli chodzi o "turbinę"?
Paliwo na bardzo popularnych stacjach jest często lepsze niż na takich markowych. A szczególnie chodzi o Diesla który ma swój termin ważności :) A co do takich tanich stacji to najczęściej paliwo dowozi Orlen.
A co do jakości paliw to śledzę raporty odnośnie jakości na stacjach paliw i rok w rok ostrzeżenia dostaje stacja Orlen w świdniku ( pod Lublinem ) i jakoś ciągle ta stacja funkcjonuje.
A co do jakości paliw to śledzę raporty odnośnie jakości na stacjach paliw i rok w rok ostrzeżenia dostaje stacja Orlen w świdniku ( pod Lublinem ) i jakoś ciągle ta stacja funkcjonuje.
Dziś zatankowałem w Auchanie we Wrocławiu (Bielany) ON w cenie 3,99 zł za litr.
Nie obawiacie się tam tankować? Też chciałbym trochę zaoszczędzić, ale mam jakieś takie opory przed tym paliwem - szczególnie jeżeli chodzi o "turbinę"?
Ale cóż takiego złego według Ciebie jest w takich przy marketowych stacjach? Ja tam nie widzę żadnej ale to żadnej różnicy po zatankowaniu paliwa z Tesco, Orlena czy innych
Znajdzie się kilka niepochlebnych informacji - zarówno w sieci jak i na ulicy
Kurcze człowiek tylko zapyta a już mu inni coś imputują - najlepiej w ogóle zamilknąć.
To tak samo jak na markowych stacjach, tutaj nie ma reguły. Ot chciałem, żebyś to rozwinął - miałeś taki przypadek, że nie ruszyłeś z miejsca po tankowaniu przy markecie czy tylko na podstawie czytania internetów? Tyle
Jakby nie patrzeć to Twoją opinię też można zaszeregować do opinii z "internetów"
Dzięki za odpowiedz - bo takie akurat było moje pytanie.
Wg. kontrolerów na stacji Auchan w Raciborzu nie ma żadnych problemów - kontrola z 16 lipca br.
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2015-12-12, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
Czyli paliwo pb już jest w cenie 3,99 za litr. Należy się tylko cieszyć, tylko aby cena dolara nie skoczyła do 5zł. Bo spekulanci już zaczynają windować dolara.
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 16V
Wysłany: 2015-12-13, 15:21
Józef napisał/a:
Czyli paliwo pb już jest w cenie 3,99 za litr. Należy się tylko cieszyć, tylko aby cena dolara nie skoczyła do 5zł. Bo spekulanci już zaczynają windować dolara.
Ostatnio czytałem że jakby dolar kosztował ,,normalne'' 3zł+,to za litr 95 płacilibyśmy max 3.50,niestety
Ostatnio zmieniony przez Mourinho 2015-12-13, 15:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma tak lekko- za spadkiem kursu waluty spadki cen paliw nie idą w tę samą stronę jak 1 do 1. Ministerstwo Finansów chętnie przytuli to co mogłoby zostać w naszych kieszeniach.
zwłaszcza jak się spojrzy na ceny hurtowe paliw:
kliknij
dziś ON hurtowo w Orlenie - 3,83 brutto
Zatem jeśli kupuję ON po 4,1 zł (Auchan Lublin), to zysk dystrybutora detalicznego jest na godziwym, całkowicie akceptowalnym z punktu widzenia klienta poziomie - znacznie poniżej 10 proc. Jeśli kupuję na stacji "w mieście" (Orlen, Lotos) po 4,25-4,30, wygląda to nieco inaczej - zysk przekracza 10 proc., ale chyba wciąż mieści się w granicach przyzwoitości (nie przekracza 15 proc.).
Ostatnio zmieniony przez piku 2015-12-14, 07:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum