Witajcie. Jako że robię dobrą reklamę w rodzinie swoją loganką, siostra chce się przesiąść również na rumuńską markę (jej corsa zgniła ).
Szukamy Logana/Sandero w cenie ok. 14 000zł, silnik jak najmniejszy (jak ona przekroczy 3tyś obrotów to można za sukces uznać...:)), fajnie byłoby gdyby była klimatyzacja. Reszta, poza jak najlepszym stanem, ma drugorzędne znaczenie.
Zerkniecie na te dwa Sandacze? Może Wasze wprawne oczy coś dostrzegą, czego moje nie były w stanie.
Marka: Dacia
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2015-12-09, 14:39
też ciekaw jestem czy w cenie do 14tysia idzie znaleźć w miarę dobre sandero.
Oczywiście jak największa benzyna bo będzie dołożony LPG ewentualnie czy warto zwracać uwagę na oryginalnie zamontowany gaz?
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-12-10, 16:40
To, że malowane to nie znaczy, że od razu był dzwon z ciężarówką... Nigdy Wam się nie zdarzyła obcierka na parkingu i trzeba było malować dwa elementy np. a przecież różnica w kolorze i grubości lakieru już jest.
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2015-12-10, 16:57
ech, zależy co robione. Obcierka a wymiana ćwiartki to różne sprawy ;)
Józef - brałeś 1,4benzynę ~75KM? Jak to się spisuje?
Bo się zaczynam zastanawiać. Do 14tysia idzie znaleźć 2008-2009 rocznik. Dołożyłbym LPG i HAK (czasem potrzebny) i ze 100tys km bym zrobił.
Swoją kupiłem za 13tyś przebieg 69tyś. Miałem wątpliwości co do przebiegu bo kierownica była wytarta. Ale przebieg był rzeczywisty, przy wymianie klocków odkryłem datę na klockach hamulcowych była zbieżna z produkcją auta. Auto spisuję się świetnie. Co do kierownicy to słaby mankament daci szybko się wyciera. Dodam jeszcze że szukałem długo aż wreszcie znalazłem na allegro. Teraz po prawie dwóch latach użytkowania mogę powiedzieć, że świetny zakup wybrałem.
Dokładnie, ja też nie chcę niczego w pośpiechu robić - pośpiech najgorszym doradcą.
Wiadomo, że niektóre elementy wymienia się w całości po tych "większych" przygodach, wiem też że nie każde malowanie to zło - ale nie ma ciśnienia na zakup "tu i teraz" to poszukam, by kupić jak najlepszy egzemplarz.
Swoją Daćkę też trochę szukałem, ale znalazłem. Więc wiem, że warto czekać, bo można upolować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum