Dlaczego te trzy? Bo są w sklepie, do którego mam rzut beretem :P Części wolę kupować stacjonarnie. Czy droższe oznaczać będzie lepsze? Jeśli tak, to które z tych droższych?
Niekoniecznie droższa musi być lepsza, ja zakładałbym te najtańsze. Ale wybór i tak należy do ciebie. Jak miałem forda to zakładałem końcówki za 15 zł i wytrzymywały prawie 30 tyś przebiegu.
No właśnie dlatego chcę zasięgnąć opinii - może ktoś z Was miał doświadczenia z tymi firmami. Jak się nic nie wyjaśni, to będę pierwszy który zaopiniuje te najtańsze ;)
Maxgear to chinczyk typowy i niska polka,
chociaz mam teraz wlasnie z tej firmy laczniki stabilizatora bo poprzednie juz troche za duzo luzu mialy, choc nie slychac bylo zeby stukaly defacto.
Na razie nie pukaja, ale sa jeszcze nowe i maja 2tys przebiegu gdzies...
Druga sprawa to maja plastikowe "glowki", wiec moga dlugo nie posluzyc ale zobaczymy...
Meyle dobra firma, Febi tez - moza je obie smialo kupic.
U mnie stanęło na Meyle. Dostałem na nie 4 lata gwarancji
Przy wymianie był "drobny" problem z odkręceniem starej końcówki, w ruch musiała pójść szlifiera.. Ale, udało się, wymienione, geometria ustawiona - duża poprawa w stosunku do tego, co było
Wysłany: 2016-02-15, 12:35 Czy to dobre końcówki drążków...
Tylko, że nie pamiętam nazwy jakie mi wsadzili w warsztacie (a pudła po nowej zapomnieli włożyć do auta, mimo że prosiłem).
Nowe końcówki były w czarnym opakowaniu, ale nazwę producenta pierwszy raz widziałem na oczy (nawet wygooglać nie daje rady).
Chciałem Meyle lub coś markowego, a nie wiem co dostałem.
Na pewno nie były to: Delphi, Denso, TRW, Febi, Loemforder - co mogłem dostać? :)
PS. Końcówka Krafta zdechła po 1,5 roku, Meyle na drugim kole bez zarzutu mimo iż okazało się, że koło miało mocne bicie boczne.
RTS ?
To dobra firma, porownnywalna z DELPHI etc. Czy jezdziles po mocnych "dziurach" przez ten czas i czy nie poszla Ci w tym czasie rowniez moze tuleja wahacza ?
Wysłany: 2016-02-15, 14:51 Re: Czy to dobre końcówki drążków...
rgr napisał/a:
Tylko, że nie pamiętam nazwy jakie mi wsadzili w warsztacie (a pudła po nowej zapomnieli włożyć do auta, mimo że prosiłem).
Nowe końcówki były w czarnym opakowaniu, ale nazwę producenta pierwszy raz widziałem na oczy (nawet wygooglać nie daje rady).
Chciałem Meyle lub coś markowego, a nie wiem co dostałem.
Jakie ma to znaczenie co masz? Co ci zmieni w eksploatacji auta?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum