Marka / Model - Dacia Lodgy
Pojemność silnika - 1,6
Liczba koni - podobno 84
Rok produkcji 2015
przebieg 680 km
Lodgy odebrana 16.05.2015 z salonu Pietrzak w Katowicach z lpg brc zakładanym w salonie.
wersja laureate z wyposażenia jest potrzebne minimum czyli klimatyzacja, elektryczne szyby z przodu, tempomat, el. lusterka, wersja 7 os.
Spalanie jakie mi się udało osiągnąć na powrocie do Warszawy to 6,6 L/100km.
Na trasie jechałem koło 100 cały czas na S8 110-115 km/h.
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony tym silnikiem jak na tą moc i masę nie ma tragedii.
Plany na najbliższe dni to założyć audio ponieważ miedia nav nie przekonało mnie do siebie i nie zamówiłem go wybrałem opcję samodzielnego montażu.
Samochód jest wielki oraz wygodny a ostatni rząd siedzeń robi furorę zarówno wśród dzieci jak i dorosłych bo jest tam na prawdę dużo miejsca
W planach jest przyciemnienie szyb ale raczej po wakacjach oraz montaż aluminiowych felg 15" :)
Ostatnio zmieniony przez lysy1991 2015-12-17, 11:27, w całości zmieniany 5 razy
A oto już foto Daci w wyposażeniu woła roboczego :) W tym tygodniu walka z audio oraz w środę jestem umówiony na kalibracje lpg. przebieg jest już niecałe 1200 km a spalanie około 8,5l/100km przy spokojnej jeździe na razie i bez większych korków
Pierwsze 3000 km już za mną. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z daćki spalanie nie boli portfela. Jedyna rzecz ktora mi przeszkadza to sposób zaciągania rolety irytujące są te prowadnice
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-06-04, 09:20
lysy1991 napisał/a:
. Jedyna rzecz ktora mi przeszkadza to sposób zaciągania rolety irytujące są te prowadnice
ja dawno dałem sobie z tym spokój i w ogóle nie zaciągam. Tym bardziej,że u mnie to nie roleta tylko patyk z kawałkiem szmaty
Wczoraj zostaly kupione nowe zabawki na razie będą grały pod samym radiem ponieważ szukam miejsca na wzmacniacz i w lipcu dojdzie nowe radyjko, przy okazji montażu piecyka i radia wygluszę troche daćke
Lodzia ma na dzień dzisiejszy przelatane ponad 11 000 km.
Sprawuje się idealnie nie jest bolidem ale na trasie nie ma tragedii 140 daje radę jechać płynnie autostradą. Najbliższe plany to przyciemnienie szyb i założenie podłokietnika to jest temat na sierpień.
Prawdopodobnie w sierpniu dam dezenty z poprzedniego samochodu do renowacji i wylądują na lodzi.
W sierpniu albo we wrześniu przyleci do mnie również pioneer z wysuwanym ekranem zobaczymy jak będzie się sprawować przy okazji pewnie wygłuszę drzwi bo nie wiem jak przy ori głośnikach jest ale u siebie jak dam trochę więcej bassu to w przednich drzwiach grają boczki.
Ostatnio zmieniony przez lysy1991 2015-07-19, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Lodzia robi kolejne kilometry nalatała już 37 000km. Wczoraj do Lodzi dołączyła bliźniaczka tyle że 1,5 dci i na kołach 16".
Spalanie na powrocie to 4,7l prędkość przeważnie między 100-120. Diesel żwawo radzi sobie z masą lodzi jest to dla mnie dobry wybór zobaczymy ile po mieście będzie palił.
Ostatnio zmieniony przez lysy1991 2015-12-17, 11:33, w całości zmieniany 3 razy
Tak oba jeżdżą na taksówce. Z nowości wczoraj z starszą łodzią byłem na przeglądzie po 40000 jedyne co zaznaczyli na świadectwie przeglądu to klocki 40% i po mojej prośbie usunięto skrzypienie siedzenia kierowcy nie sprawdzałem czy dalej sie buja na najniższym ustawieniu.
Długo mnie nie było a w moich lodziach kółka kręcą się dalej. Dci dostało ciemne szyby i nowe radio. przebieg na dziś to 68000 km :D
niestety żeby nie było tak kolorowo to w ostatnią sobotę pani 407 zrobiła mi kuku czekam co powie serwis i kiedy naprawi a na razie jeżdżę superbem z 2015 1,4 tsi z podtlenkiem gazu
Lodzia prezentuje się nie najgorzej. ASO ma ją zrobić do piątku. Niby tylko blachy ucierpiały i pompa wspomagania ale szkoda wyceniona na 20000 ZŁ jestem ciekaw co jest takie drogie z ciekawości. No i muszę powalczyć z ubezpieczycielem sprawcy o utratę wartości samochodu co podobno nie będzie proste bo samochód jest w leasingui on nie traci na szkodzie. Leasing podpisuje tylko cesję i sam mogę się starać o odszkodowanie. Warto próbować. Jak odbiorę to pochwale się efektami prac.
Kilka słów o samochodzie zastępczym skoda mimo że golas to fajnie wyposażona podstawowy silnik 1,4 fajnie jeździ tylko wysoko trzeba go kręcić co skutkuje większym spalaniem.
Na szczęście mam w superbie lpg spalanie to około 10 l gazu i 2-3 l benzyny na 100 km więc jakoś bardzo ekonomicznie nie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum