product zrobił to specjalnie .Nie dał żadnego zabezpieczenia
Totalne minimum to zabezpieczenie gołej blachy jakąś pastą np blachgumem
Jeżeli u Ciebie naprawdę nic nie ma, to zgłoś reklamację - wszystkie daćki mają nadkola szczelnie pokryte elastycznym "barankiem". I to akurat bardzo porządnym - chyba nigdzie nie widziałem żadnych zgłoszeń o choćby najmniejszych problemach z nadkolami. (Przynajmniej od strony zewnętrznej, bo np w sedanach zdarzały się przypadki korozji, ale wyłącznie od wewnątrz bagażnika - była nawet z tego powodu akcja serwisowa). Różne są też opinie nt daciek, ale zabezpieczenie podwozia i nadkoli fachowcy zazwyczaj bardzo chwalą.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-07-17, 23:55, w całości zmieniany 1 raz
No to czekam na info, czy pasują w nadkole i da się je zamontować. Wtedy też sobie zamówię.
Ale to w sumie może bardziej dla celów osłony podwozia a nie izolowacji akustycznych.
Jedynie co to jeszcze wkleję uszczelki jak na ruskim filmiku... naprawdę mam już cicho.
Paczkę otrzymałem.
Są to nadkola z sklepu russ-artel
Znalazłem ich filmik na yt https://www.youtube.com/watch?v=HFhL26rdsy8
i choć na stronie jest że bez dodatkowych punktów wiercenia to na filmiku widzę w 0;05 że przykręcili 2 małe wkręty widać srebrne główki
Nadkola są stosunkowo miększe od tego fabrycznie zamontowanego plastiku w nadkolu, przez co widzę będzie trochę zabawy aby zamontować to nadkole
Po naklejeniu kawałka maty STP dźwięk przy stukaniu trochę wytłumiony oraz staje się nadkole sztywniejsze.
Co do montażu kolejną rzecz zauważyłem.
Na filmiku nakładki na nadkola mają inny sposób przykręcenia mają od spodu śruby (oryginalne moje mają od środka) przez co będzie problem z przymocowaniem wneki nadkola, chyba że w miejscach mocowania nakładki nadkola w tym odetnie się kawałek rantu wnęki nadkola ...
montaż na wiosnę bo zabawy będzie trochę z tym...
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-01-12, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
Ale przecież na filmiku jest nadkole z 4x4 ...
nie widzieliście tego? Pisaliście do sklepu na aliexpress że to będą do 4x2 nadkola ?
Bo , przecież wiadomym od początku jest że nadkole jest inne , inne wielkości na wnękę amortyzatora i punkty mocowania itd. niż w 4x2 -... dlatego się pytałem czy będzie pasować to co przyjdzie z Rosji ...
Tyle już nadkola jeździły nie osłonięte że jak jeszcze pojeździ to się nic nie stanie.
Kupując wydawało mi się że na aukcji było że jest do 4x2 albo byłem przeświadczony że tylko do 4x2 są bo Espace (gość z Ukrainy kupił i że do 4x4 nie pasowały)
corrado, mówisz że na filmiku jest wnęka nadkola 4x4? Ja niestety nie wiem jakie są konkretne różnice miedzy nimi , nigdy tego nie oglądałem.
Przymierzałem wczoraj nadkole do wnęki i coś faktycznie chyba mi nie pasowało i zapewne to są nadkola 4x4.
W takim razie nabywca na nie się znajdzie a ja dalej będę jeździł bez ... szkoda i trudno
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-01-13, 07:44, w całości zmieniany 1 raz
Moze i sie da ale jak poprzycinam i nie da sie to zostane z niczym wiec chyba wole sprzedac je itrudno.
na stronie sklepu pisze ze nie trzeba wiercic dodatkowych otworow.
ale na fotce widze jak pisalem strone wczesniej ze na filmiku w 0:05 widac ze chwycili dwoma malymi wkretami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum