Witam
Po dłuższej przerwie postanowiłem nieco odświeżyć moje przemyślenia na temat Dacii Lodgy. Konkretnie pojawiły się dwie niewielkie usterki:
- przetarcie lakieru pod listwą na klapie bagażnika z napisem Lodgy. Szczególnie widoczne na bokach. Można to łatwo przeoczyć. Pierwsza naprawa wykonana w maju 2015. Wg serwisu nie było podkładek piankowych. Niestety w grudniu ponownie zauważyłem przetarcie. W mojej ocenie coś nie tak jest z samym plastikiem. Jak na moje gusta zwiększa swoje wymiary pod wpływem temperatury. Taką uwagę przekazałem również pracownikom serwisu i nawet się do niej przychylili, twierdząc, że mieli już takie przypadki w którymś z modeli Renault. Z tą różnicą, że tam chodziło o zderzak.
Aktualnie czekam na Lodzie. Ma być wymieniona listwa. Niemniej pracownik serwisu stwierdził, że zależałoby im na definitywnym usunięciu przyczyny a nie objawu. Na tym ostatnim skupia się dział techniczny RP ( jak zwykle, niestety itd. itp. )
To byłoby na tyle w temacie. Od razu odpowiadam na możliwe pytanie czy kupiłbym ponownie Lodzie ? Tak, tak i jeszcze raz TAK Szczególnie z tym silnikiem, które w momencie zakupu budził pewne moje obawy, całkowicie bezzasadne oczywiście.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-01-17, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum