Witam wszystkich.Wczoraj zakupiłem Dacie Logan mcv po liftingu , jest to wersja zz silnikiem 1.6 16v i instalacją vialle lpi czyli ciekły wtrysk gazu .Ku mojemu zdziwieniu auto jest dosyć dynamiczne a zarazem ekonomiczne . W najbliższym czasie dodam kilka fotek.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Jak wiadomo, że taka instalacja na ciekły LPG jest jeszcze droga, a sam gaz nie jest taki idealny czyli czysty. Ponadto pompa do gazu jest bardziej skomplikowana i wrażliwa na jakość gazu sprzedawana w Polsce. Ale niebawem będziemy jeździć na ciekłym LPG jak będziemy już starzy...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Niby tak ale ta instalacja to koszto 5-5,5kpln czyli pare stówek więcej niż ta oferowana przez aso z reduktorem... A co do czystosci gazu to wydaje mi sie że wystarczy pamietać o wymianie filtra :) mnie zastanawia czy faktycznie ta instalacja nie powoduje konieczności regulacji zaworów np w nowych SCe 115.
Jeśli chodzi o auto to zostało już kupione z niemiec z instalacją gazową a jeśli chodzi o samą instalacje ciekłego wtrysku to wystarczy raz na 40-50 tyś km wymienić filtr I olej w pompie ktòra znajduje sie w zbiorniku lpg I taka instalacja.powinna bezawaryjnie zrobić przebieg 250 - 300 tyś ale czy tak bedzie okaże życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum