Wysłany: 2016-02-02, 11:53 Poruszająca się taśma zwijak kierownicy
Dzień dobry.
Ostatnio zaobserwowałem, że gumy uszczelniające manetkę kierunkowskazu oraz wycieraczek po pewnym czasie wyskakują z obudowy kolumny kierowniczej. Gdy przyjrzałem się bliżej zauważyłem, że cały element, który przynajmniej na Aledrogo nazywany jest "taśmą zwijakiem kierownicy" wraz z manetkami porusza się wraz z obrotem kierownicy jakby był obluzowany. Rozkręciłem, więc obudowę kolumny aby sprawdzić czy nie ma tam jakiejś śruby co by wystarczyło ją dokręcić. Nic z tego. Może któryś z Panów rozmontowywał ten element i wie czy jest jakiś sposób mocowania, który może przeoczyłem. Niżej zamieszczam zdjęcia, które mam nadzieję pozwolą zobrazować co dokładnie autor miał na myśli.
Powinna być "śruba mocująca styk obrotowy" (widać ją na drugim zdjęciu) - przy czym podobno nie odkręca się jej całkowicie, wystarczy zluzować.
mocowanie_styku_obrotowego.png (przy montażu śrubę dokręcić dopiero po zamontowaniu obu części osłony pod kierownicą, by prawidłowo ustawić dźwignie względem tablicy i deski)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum