Moje auto miało kolizję. Przez kilka tygodni było na czas naprawy odłączone od akumulatora.
Teraz od czasu odebrania auta z warsztatu i po przejechaniu ok. 200 km stwierdziłem, że znacząco podskoczyło spalanie średnie w mieście.
Poprzednio było to max. 7,5L/100 km. Teraz jest to 8,5 - 9L/100 km.
Za tydzień mam przegląd w ASO. Czy sprawdzenie ew. usterek w komputerze i ew. ich wykasowanie coś da? Czy poprosić o wgranie nowego softu?
Czy po prostu jeździć dalej bo np. komputer potrzebuje czasu aby ustabilizować wskazania i wrócić do poprzedniego stanu?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-02-05, 15:30
1 litr różnicy to moim zdaniem za mało, aby zakładać,że cokolwiek nie działa tak jak powinno - jeżdżąc po mieście - w zależności od fantazji mam czasem 11, innym razem 12,5l /100 km warto poobserwować i ewentualnie przy okazji poprosić o diagnostykę komputerową i skontrolowanie mamy wtrysku
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-02-05, 16:50, w całości zmieniany 2 razy
dzięki koledzy za porady.
Mam jeszcze tydzień do przeglądu i zobaczę jak sprawa wygląda.
Jeśli spalanie ie spadnie - poproszę o diagnostykę w ramach przeglądu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum