Witam ,
Czy szanowni forumowicze wiedzą coś o gamie modelowej 2016?
W salonie dowiedziałem się przypadkowo że w lodgy będą zmienione fotele kierowcy i pasażera na bardziej komfortowe oraz ESP z asystentem Hill start oraz dla wersji laurete standardem będzie radio, podłokietnik oraz lusterko do obserwacji dzieci z tyłu.
Cena za laurete powinna wzrosnąć max o cenę radia ale nowy konfigurator jeszcze nie jest dostępny.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-01-19, 15:08
Nowe fotele? To może wreszcie przestaną się bujać?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2016-01-24, 18:51
Mnie sie w Dusterze podoba "pudelkowaty" ksztalt, a tu widze, ze ida w zaokraglenia. :( Troche brakuje temu projektowi charakteru.
Mysle, ze jakies zmiany moga byc tradycyjnie po letniej przerwie w produkcji. Tym bardziej, ze np. gosc z Renault mowil mi, ze beda zmieniali niektore rzeczy techniczne. Ale zadnych szczegolowo nie znam i ciezko powiedziec, czy bedzie to jakis drobny lift czy wieksze zmiany. Poza tym przy duzych zmianach, zawsze lepiej poczekac z jakis rok, az poprawia wieksze bledy. Nowe konstrukcje czesto cierpia na bolaczki wieku dzieciecego.
Ciekawe swoja droga, czy wprowadza automatyczna klime, normalna regulacje foteli, wieksze lusterka i nawigacje umieszczona wyzej, bo to chyba najwieksze minusy obecnego dusterka.
Ostatnio zmieniony przez ken-wawa 2016-01-24, 18:52, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-02-08, 16:24
trochę plotek prasowych, które mogą okazać się faktami:
Też tak na początku myślałem ale porównałem wymiary osi i długości całkowitej i proporcje sa właśnie takie jak pomiędzy QQ a QQ+2 ( różnica odległości między osiami dla QQ+2 wynosi 13 cm a długości całkowitej 20 cm ).
Podobne dane są dla tego zdjęcia w porównaniu do standardowego - oczywiście mogę się mylić - bo zdjęcie zostało przez kogoś rozciągnięte - dlatego zostawiłem jako linki do oryginalnych.
Te równice są trudne do zauważenia
Zgadza się rozstaw osi i położenie wszystkich elementów - reflektorów, lusterek, drzwi, szyb, słupków. Jedyna różnica, to bardziej widoczny na nowym zdjęciu szpiegowskim pas przedni, ale to wynika tylko z kąta zrobienia zdjęcia i nie świadczy o większej długości auta.
(Byłoby to zresztą dość dziwne, bo dotyczyłoby przedniego zwisu - a chyba ostatnie, czego można się by spodziewać w dusterze, to jakiś silnik ustawiony wzdłużnie ((((: ).
Zatem być może Renault pracuje nad dusterem+2, ale na pewno nie jest to ten z ostatnich szpiego-fotek.
Chyba, że ma dodane 2 mini-miejsca w bagażniku zwykłej wielkości, ale nic na to nie wskazuje.
Nie byłoby też w tym wiele sensu, skoro już istnieje wersja przedłużona - duster oroch - idealna do przerobienia właśnie na 7-osobową.
Witam, mam dwa pytania:
1. Czy planowane jest montowanie do Logana MCV jakiegoś mocniejszego silnika benzynowego z doładowaniem niż 0,9Tce?
2. Czy planowane jest wprowadzenie na rynek w najbliższych powiedzmy dwóch latach modelu większego niż Logan. Mówię o samochodzie typu sedan lub kombi. SUV mnie nie interesuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum