Jako że w nowych Daciach pojawia się właśnie nowa wersja MediaNav oznaczona jako Evolution zakłądam ten temat w celu udostępnienia nowych informacji oraz ja wszystko pójdzie zgodnie z planem również możliwości uruchomienia mojej nakładki do tej wersji.
UWAGA wersja MNEVOLUTION nie będzie działać na standardowej wersji MediaNav
Na razie udostępniam plik lgu który pozwoli na uruchomienie mojej nakładki medi@pikEVO
link : http://www66.zippyshare.com/v/jTnSz6pM/file.html
wielkość 12,52 MB ,
plik nazywa się upgrade.lgu
Należy wgrać go na świeżo sformatowany pendrive (FAT32)
Włożyć do gniazda USB i w uruchomić MNE.
Gdy zapyta się o upgrade należy zezwolić na upgrade i poczekać aż się przeładuje w systemie ( prawdopodobnie odbędzie się to dwukrotnie ) w związku z tym proponuję aby upgrade wykonywać na uruchomionym silniku aby MN się nie wyłączyło w trakcie upgrade - inaczej można uwalić MN.
Nie wolno także wyciągać pendrive do czasu zakończenia upgrade i ponownego normalnego uruchomienia go .
Po zakończonym upgradzie plik nie będzie więcej potrzebny.
CDN
iGo8 do MediaNavEVOLUTION wyłącznie
http://www80.zippyshare.com/v/m0O66QQP/file.html
Program umieszczamy w katalogu
\MD\Mediabeta\igo
zaś mapy w formacie fbl wrzucamy do katalogu
\MD\Mediabeta\igo\content\map
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2015-09-19, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-10-04, 21:27 Tips & Tricks Media Nav Evolution
Ponieważ już oficjalnie w Polsce rozpoczęto sprzedaż urządzeń MNEVOLUTION wraz z kolegami z Francji udało nam się rozgryźć tą wersję .
Jeśli lubisz ryzyko i chcesz potestować to upubliczniamy wersję nakładki która pozwala używać nakładki znanej jako medi@pik
Ponieważ nie posiadam dostępu do takiego urządzenia - a rożni się dość znacznie od wersji standardowej to proszę pamiętać iż nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za uszkodzenia spowodowane tym oprogramowaniem i nakładką.
Nie wolno jej wgrywać do wersji standardowej - bo nastąpi całkowite uszkodzenie.
Link do ściągnięcia zippyshare
Sprawdź czy masz zainstalowaną wersję oprogramowania 5.2.7
Weź pusty świeżo sformatowany pendrive FAT32 i wrzuć plik upgrade.lgu .
Włóż do gniazda USB i uruchom silnik - wtedy uruchomi się MNE - powinien zapytać czy chcesz uaktualnienia do wersji 5.3.7.A należy wyrazić zgodę i poczekać aż system się uaktualni .
Teraz już można wyjąć tego pendrive .
Teraz wystarczy użyć mojej nakładki medi@pik z pendrive.
Nie - to nie jest uwolnienie wewnętrznej nawigacji - to jest wyłącznie możliwość użycia mojej nakładki medi@pik w której można używać dowolnych map.
Jak trafi w moje ręce tanio MNEvo to może się uda "uwolnić"
Której wersji nakładki można używać po wgraniu tego pliku? Tej z 2014 czy tej z 2015? Jak rozumiem należy zmienić nazwę folderu z nakładką na "mediabeta" i podmienić folder z aplikacją igo?
Jest już z nowy plik upgrade do wersji MNEVOLUTION.
Wersja 6.0.3
Nie wiem co zmienia ani poprawia ( nie dorobiłem się jeszcze tego sprzętu). Wg dostępnych danych poprawia działanie TMC
Jest to wersja beta - jeszcze nie jest dostępna przez naviextras.
Wielkość 115,12 MB http://www88.zippyshare.com/v/Iu2e7GsF/file.html
Jest już z nowy plik upgrade do wersji MNEVOLUTION.
Wersja 6.0.3
Nie wiem co zmienia ani poprawia ( nie dorobiłem się jeszcze tego sprzętu). Wg dostępnych danych poprawia działanie TMC
Jest to wersja beta - jeszcze nie jest dostępna przez naviextras.
Wielkość 115,12 MB http://www88.zippyshare.com/v/Iu2e7GsF/file.html
Jeśli można spytać to skąd bierzesz oficjalnie nie wydane jeszcze aktualizacje oprogramowania? :D
Mam nadzieję że się udało stworzyć wersję uwolnioną MediaNav Evolution.
Ostrzegam że nie posiadam dostępu do takiego urządzenia i wersja ta może uwalić urządzenie, opracowanie jest wyłącznie teoretyczne zrobione z kolegą Buldo z Francji.
Wersja powinna działać na urzadznieach z uaktualnieniem 6.0.3 - ściągniętem albo z podanego powyżej linku albo z oficjalnego upgrade ze strony Naviextras.
Aby je uruchomić należy wcześniej odpalić moją nakładkę .
Oraz podmienić prawie całą zawartość Card4 ( z linku na chomiku
Zawartość na chomiku bez żadnych map , należy dorzucić pliki języka polskiego.
Link do instrukcji obsługi Medianav Evolution po polsku dla tych którzy nie otrzymali wersji drukowanej przy zakupie nowego oraz dla tych którzy mają tą wersję z samochodem importowanym
http://www.e-guide.renaul...X1196-2_PLK.pdf
Polecam zwrócić uwagę na stronę 217 - zdalne uruchamianie silnika
Widok płyty głownej MNE
W odróżnieniu od zwykłego MN ma zmieniony układ zasilania , dołożone dwie kości RAM-u oraz układ scalony odpowiedzialny za TMC.
Wolne miejsce przeznaczone jest na przyszły rozwój MNE poprzez dodanie układu DAB
Mam prośbę czy posiada ktoś rozpiskę wyjścia gniazda audio na głośniki. W sobotę biorę się za podłączenie wzmacniacza do wyjścia głośnikowego przez port Hi-input we wzmacniaczu i rozpiska bardzo by ułatwiła robotę.
Mam jeszcze prośbę o informację w jaki sposób można uruchomić w Polsce TMC bo ściąga info tylko z zagranicy a w Polsce cisza w eterze.
Czy po włączeniu nawigacji masz taki ekran?
Czy masz antenkę nadawczą w lewym dolnym rogu?
Chodzi mi o ten trybik w górnym lewym rogu - kilknięcie na niego powinno poprowadzić do ustawień TMC
PS. Nie mam jeszcze działającego MNE - korzystam z informacji z sieci.
U kolegów we Francji działa o ile mają wersję oprogramowania 5.2.7(7A i 8)
Jesli się przesiedli na wersję 6.0.3 to TMC przestało im działać.
Ale w PL może być problem bo niby nadją 3 sieci ( PR/RMF/Zet)
PR - nadaje podobno za darmo dla wszystkich ale wciąż testowo
RMF - system dostępny jest dla użytkowników urządzeń Garmin, Navigon, Becker które posiadają odbiorniki TMC ( wymagają licencji firmy Destia)
ZET dla urządzeń GoClever i innych (z licencją CE Traffic).
Jakiej firmy jest licencja w MNE - nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum