Przetłumaczyłem dwie książki odnośnie naprawy Daci Logan i Sandero są to książki wydane w języku rosyjskim okładki książek poniżej. Czy byli by chętni, książki oczywiście w wersji elektronicznej. Najlepiej pisać na moją pocztę.
Wysłany: 2016-03-11, 14:17 Książka naprawa daci 1,4-1,6 (8V) i (16V) po polsku.
Dokonałem tłumaczenia książek Elekryka dacia logan oraz Naprawa i eksploatacja dacia logan sandero i sandero spedway z silnikami 1,4-1,6(8V) i 1,6(16V) po polsku. Dla zainteresowanych, kontakt na PW. Dodaję w załącznikach strony tytułowe książek.
Renault , Logan, Sandero 1,4-1,6(8V) i 1,6 (16V).pdf
Mogę podesłać inną książkę w lepszym stanie po rusku dot. naprawy Dustera po rusku.
Tam mogą być lepsze fotki , chociaż to głównie też chodzi o niektóre teksty.
Odgrzebię temat: zabrałem się za tłumaczenie książki eksploatacja naprawa duster 2x4, 4x4, z silnikami 1,6 2,0 benzynowymi. Myślę że za pół roku skończę. Zainteresowanych zapraszam na priwa.
Dla wszystkich którzy chcą książkę naprawa logana, sandero już z nadwoziem po liftingu rok 2014 w języku rosyjskim, ale niestety z silnikami 1,6 (8V) i 1,6 (16V).
http://renault-atlas.ru/l...andero/knigi/10
Przez jakiś czas interesowałem się tematem, posiadam tylko 1,4- 1,6 (8V) natomiast 1,5dci nie mam.
W pozycji pierwszej jest duster książka po rosyjsku 1,5 dci możesz sobie ściągnąć.
http://renault-atlas.ru/l...cija/40-1-0-479
Bardzo proszę o informację czy dokumentacja elektryczna Renault (VisuSchema) zawiera także schematy Daci (konkretnie SanderoStepway z 2009r) czy mam szukać czegoś innego? Mam VisuSchema tylko do 2008r, a potrzebuję pomóc szwagirce założyć kamerę rejestrującą obraz zza samochodu i szukam dojścia do najbliższego zasilania 12V po zapłonie - lampki podsufitki? może coś w tylnej klapie?
Ostatnio zmieniony przez Osfald 2017-03-02, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie nie wiem. Nie wiem co było w daćce opcją, a co było standardem. Dlatego też chciałem dorwać w pierwszej koljności schematy Sandero aby spokojnie w ciepełku poplanować podłączenie, zerknąć gdzie przebiegają fabryczne wiązki, jak ułożyć przewody. W ostateczności pojadę i podłączę na żywca bo nie spodziewam się w tym samochodzie żadnej komplikacji w elektryce... Jeśli rozwiązania są podobne jak w Renault to akurat w tych orinetuję się doskonale.
Dziś rozebrałem lewy tylny narożnik wraz z lampą, część tylnej podsufitki i przednią lampkę celem odnalezienia plusa po zapłonie.... ni ma :D Na dostępnych kostkach i złączach nie znalazłem. Następnym krokiem byłoby rozcięcie wierzchniej otuliny wiązki idącej na tył samochodu, nakłuwanie żył i szukanie...
Czy ktoś może mi podać nazwę dokumentacji (schematów) elektrycznych do Sandero Stepway? W Renówkach jest to Visu, a w Daci? Resztę jakoś już odnajdę :)
Też VISIU ale nie wiemy gdzie znaleźć te z ostatnich 4 lat ( RENAULT udostępniania je tylko w swojej wewnętrznej sieci intranetowej a tam my maluczcy nie mamy dostępu)
Nawet koledzy zza wschodniej granicy nic nie wyciągnęli a przecież wszystkie modele Renault sa dostępne tam a sporo jest też produkowanych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum