Przed odbiorem zdecydowaliśmy się od razu na przegląd w ramach, którego zostały wymienione min. płyn hamulcowy, olej, wszystkie filtry, żarówki podświetlające pokrętła od nawiewów itp.
Dlaczego Lodgy? Jako rodzina 2+2+pies potrzebujemy dużego, ekonomicznego samochodu, który relatywnie łatwo utrzymać w czystości, a koszt ewentualnych napraw nie zrujnuje domowego budżetu
Pierwsze odczucia baaardzo pozytywne, samochód łatwo i lekko się prowadzi jak na swoje gabaryty, silnik dynamiczny, spalanie w granicach 5,6l/100km, bagażnik wystarczający
W najbliższych miesiącach czeka nas sporo kilometrów do pokonania całą drużyną więc szerzej opiszę się jak poużywam.
Niestety nie zdążyłem jej jeszcze porządnie sfotografować, jedyne jakie mam poniżej
Plany na przyszłość to:
- zakupić felunek + letnie opony
- mediaNav + kamera cofania
- dodatkowe podświetlenie nad drugim rzędem siedzeń
- utrzymanie w jak najlepszym stanie przez cały okres użytkowania[/u]
_________________ Przychodzi taki moment życia, że od pojemności silnika ważniejsza staje się pojemność bagażnika.
Przejechany pierwszy 1000km, wrażenia bardzo dobre, spalanie wg. komputera 5l/100km
Daćka sprawdziła się na krętych drogach Karkonoszy podczas gdy pogoda zaskakiwała nas opadami deszczu, śniegu i gradu.
Póki co brak modyfikacji, kulamy $$$ na letnie koła
_________________ Przychodzi taki moment życia, że od pojemności silnika ważniejsza staje się pojemność bagażnika.
Ostatnio zmieniony przez podsiar 2016-03-25, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
wat takie wyniki pokazuje komputer, prawdopodobnie się lekko zaniżone co do rzeczywistego spalania. Więcej info w tym wątku: Dacia Lodgy 1.5dCi spalanie
Mam wersję 90KM nie wiem czy występują różnice w spalaniu w porównaniu do 110KM...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum