Wysłany: 2016-03-20, 22:31 Tips&tricks Dacia Plug Radio / Classic
Przypadkowo znalazłem post kolegów z RU którzy odkryli pene tajemnice Dacia Plug Radia
Przyciśnij przez dłuższy czas przycisk MENU
a wskoczy do tajemnego menu
Można sprawdzić napięcie akumulatora na postoju oraz napięcie lądowania podczas pracy silnika
Oraz temperaturę ( chyba w kabinie)
jas_pik, jak długo trzeba trzymać przycisk MENU?
Jakoś mi nie wychodzi. Może mam inną wersję, że tam nie ma takiej diagnostyki.
Może masz jakieś namiary do tego linku z RU?
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
route2000, trzeba długo trzymać naciśnięte. U mnie działa :)
Tzn. ile czasu np. 5 czy 15 sek? Czy silnik musi być włączony czy nie? Czy po włączeniu radia od razu wcisnąć MENU czy w trakcie grania w dowolnym czasie?
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-07-28, 14:07
Nie mierzyłem czasu ale chwilę trzeba. Silnik nie musi być włączony i w dowolnym momencie się naciska. Radio w trakcie przeglądania tego menu gra normalnie.
Właśnie nie - angielski opis leci jakoś tak "CD drive Temperature", bo chodzi konkretnie o zabezpieczenie przed przegrzaniem właśnie tego fragmentu urządzenia.
PS Gdyby ktoś znalazł instrukcję serwisową do tego radia to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się.
A jest jakiś sposób, aby radio "trzymało" Bluetooth po wyłączeniu silnika? Tzn. jak ponownie włączę, a ostatnio miałem BT, to żebym nie musiał za każdym odpaleniem ręcznie wybierać znowu BT?
jest jakiś sposób, aby radio "trzymało" Bluetooth po wyłączeniu silnika?
Nie.
Radio zawsze wybiera ostatnie odtwarzane źródło, tyle że zaraz po włączeniu po prostu nie ma dostępnego sparowanego połączenia BT, bo to jednak chwilę trwa.
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2017-07-27, 19:39
U mnie też działa. Ale dla prędkości mam następujące wskazania: na tempo 110, na liczniku ponad 110, a na radiu 105 Co jest prawdą i skąd to się bierze ?
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 282 Skąd: LU
Wysłany: 2017-07-28, 11:44
Nie spędza mi to snu z powiek, raczej z ciekawości. Licznik sprzężony powinien być ze skrzynią biegów. Tempomat działa w trybie ciągłym czyli przyśpiesza i zwalnia żeby utrzymać zadaną prędkość. Tu raczej w grę wchodzi błąd statystyczny lub sama konstrukcja algorytmu tempomatu. Ale radio jeżeli pobiera informacje po can więc wskazanie powinno być takie jak na tempo lub liczniku. Skoro nie jest, więc zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nie pobiera informacji o prędkości obrotowej kół. ?? A odnośnie gps; a czy nie jest tak że gps oblicza prędkość w poziomie? Korzystałem kiedyś z AM i pamiętam że wskazania w Polsce miały większą rozbieżność, a na autobanach niemal się pokrywały z licznikiem (fakt że to było wtedy gdy Dojcze były bezpiecznym krajem ).
A może któryś z kolegów wie jak zrobić w tym radio by tytuły utworów (np. przy słuchaniu przez bluetooth z telefonu) pływały/przesuwały się? Wkurza mnie, że widzę tylko początek.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3959 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-20, 23:32
klogier napisał/a:
A może któryś z kolegów wie jak zrobić w tym radio by tytuły utworów (np. przy słuchaniu przez bluetooth z telefonu) pływały/przesuwały się? Wkurza mnie, że widzę tylko początek.
Wymienić radio. Tego to nie ma nawet w MediaNav...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum