Byłem, widziałem, jest piękny :P Co prawda nie dali mi się nacieszyć bo stał na serwisie i nas przegonił kierownik ale co widziałem to moje :) Tylko teraz jak już wiem, że stoi ~ 6 km ode mnie to jeszcze bardziej się niecierpliwię ;)
Byłem, widziałem, jest piękny :P Co prawda nie dali mi się nacieszyć bo stał na serwisie i nas przegonił kierownik ale co widziałem to moje :) Tylko teraz jak już wiem, że stoi ~ 6 km ode mnie to jeszcze bardziej się niecierpliwię ;)
A ja miałem jutro jechać do Bydgoszczy po odbiór, ale..., tuż po 18 telefon od Pana Edmunda, że się nie uda
Zamówiłem samochód z fabrycznym gazem a w nich nie ma komputera pokładowego. Zleciłem zatem montaż komputera uniwersalnego (w sumie ma dużo więcej pożytecznych funkcji w odróżnieniu od fabrycznego). Trzeba go jednak wpiąć w instalację bo pobiera wiele danych z wtrysków, prędkości itp. To jednak okazało się zajęciem trudnym. Pan Elektryk zajmuje się tym już 3 dni i dzisiaj poległ. Nie zdążył na planowany jutro odbiór.... Podobno w Dacii sygnał o prędkości pojazdu nie pochodzi z czujnika prędkości w skrzyni biegów (a instrukcja montażu komputera prosi właśnie o taki sygnał) tylko z czujnika ABS
A widziałeś na serwisie mojego Logana MCV w kolorze czerwonym?
Ostatnio zmieniony przez olek1972 2016-04-01, 19:57, w całości zmieniany 3 razy
Przepraszam ale byłem skoncentrowany na moim Rumunie - może gdybyś napisał wcześniej to bym zwrócił uwagę. W ogóle to na serwisie stało dużo różnych marek a mało renówek
Przepraszam ale byłem skoncentrowany na moim Rumunie - może gdybyś napisał wcześniej to bym zwrócił uwagę. W ogóle to na serwisie stało dużo różnych marek a mało renówek
Na razie nie wiem. Czekam na dokumenty z centrali a jak przyjdą to leasing musi zarejestrować, zrobić przelew i wtedy odbiór. Szacuję 2 połowę przyszłego tygodnia.
Zamówiłem samochód z fabrycznym gazem a w nich nie ma komputera pokładowego. Zleciłem zatem montaż komputera uniwersalnego (w sumie ma dużo więcej pożytecznych funkcji w odróżnieniu od fabrycznego)
nie lepiej było zainwestować w wyświetlacz wpinany w złącze obd
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-04-02, 08:40
Ja mojego zamówiłem 29 marca, termin odbioru wg. umowy 29 maja, Pan w salonie mówił o 23 tygodniu. Jak sprawdzacie, czy auto jest już w Polsce albo czy stoi w Dąbrowie jak piszecie?
Umowę podpisałem 1 kwietnia a auto ma być do 14 w salonie(Mory) ful wypas(jak dla mnie za moją kasę ). Przedstawiciel salonu obiecał,że w tydzień się wyrobi z Dusterem. Zobaczymy, w końcu tak bardzo mi się nie śpieszy .
Popsułem nowego Logana MCV już po 300 metrach od wyjazdu z salonu!
Miałem samochód odebrać w sobotę. Salon jednak nie zdążył z jego przygotowaniem. Pojechałem dzisiaj i owszem odebrałem. Zatankowałem i popsułem!
Zaświeciła się kontrolka od poduszek powietrznych. Podobno niesprawna jest taśma w kolumnie kierownicy łącząc poduszkę z instalacją elektryczną. Za dużo kręciłem kierownicą. Wjazd na stację wymagał dwóch zakrętów mocno w prawo
Tacy jak ja powinni jeździć komunikacją publiczną....
Kolego "Kubuch" .
Widziałem Twojego Dustera. Właśnie został dzisiaj umyty, odkurzony i czeka na tablice.
Jest piękny!
I nie tankuj na Orlenie obok Uni-Car-u bo zepsujesz jak ja (post powyżej)
Nie chciałbym robić auto reklamy,ale u Zdunka w Gdańsku odebrałem Dustera
18-tego lutego,po 4-rech tygodniach oczekiwiwania.Nie ukrywam że byłem
pozytywnie zaskoczony.
Muszę też powiedzieć że sprzedawca do dnia dzisiejszego dzwonił do mnie
2 razy pytając z troską jak mi się sprawuje auto itd.,itp.
Życzę wszystkim takiego podejścia do klienta !!!!!!!!!!!
Kolego "Kubuch" .
Widziałem Twojego Dustera. Właśnie został dzisiaj umyty, odkurzony i czeka na tablice.
Jest piękny!
I nie tankuj na Orlenie obok Uni-Car-u bo zepsujesz jak ja (post powyżej)
Już nie czeka już jest ze mną :) Mi udało się go nie popsuć na Orlenie i nawet przez całe 250 km bo taka traska od razu się trafiła.
Wracając do meritum tematu auto zamówiłem 5 lutego i odebrałem 5 kwietnia - czas operacyjny równiutkie 2 miesiące :)
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-04-06, 12:00
gdzieś tam wyżej pisałem, że na tourneo connecta miałem czekać 5 miesięcy, Nie wiem,czy to kogoś zainteresuje (może jako ciekawostkę porównawczą pomiędzy markami): właśnie dzwonił pan z salonu, że autko jest już w drodze i będzie na koniec kwietnia, czyli 2 miesiące przed terminem, a 3 miesiące od zamówienia. (zamówione było 29 stycznia). Czyli suma sumarum mniej więcej tak samo jak w Dacii.
Drogę ma bardziej skomplikowaną bo podobno najpierw płynie z fabryki (Hiszpania) do Belgii, potem jedzie pociągiem do Poznania, a na koniec dopiero lohra. Dziwna ta logistyka.
Ostatnio zmieniony przez Lza 2016-04-06, 12:03, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2016-04-06, 19:56
Bo Ford ma lepsza metodę - jak wie że samochód powinien być za trzy miesiące to pisze w umowie 5 - i ma czas ne ewentualną obsuwę - a jak będzie wcześniej to się klient cieszy. Opel robi tak samo - Zafira miała być na koniec listopada a była na początku września. Nie wiem po co daelerzy Dacii podają terminy bez dodatkowych dwóch miesięcy tolerancji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum