Wysłany: 2016-02-05, 15:18 Jaki film, serial byście polecili?
Tak jak w temacie
Może zacznę od siebie (kolejność przypadkowa) co mnie ostatnimi tygodniami poruszyło, wzruszyło, rozśmieszyło...
1. Lewiatan (2014) oraz Dureń (2014) - dwa rosyjskie filmy. Dwa lewe sierpowe, które zwalają z nóg...
2. Fargo ( sezon 1 i 2) - uwielbiam "czarny humor" Braci Coen.
3. Mr. Robot ( sezon 1).
4. Marsjanin (2015).
5. Praktykant (2015) - ciepła komedia z De Niro i Anne Hathaway.
6. Wielkie oczy (2014) - z niezastąpionym Christoph Waltz.
7. Sicario (2015) - dobre sensacyjne kino z Emily Blunt oraz Benicio Del Toro.
8. Everest ( 2015) - doborowa obsada i piękne zdjęcia.
9. Wolny strzelec (2014).
10. Przeboje i Oldboje (2013) - sympatyczna czeska komedia.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2016-02-05, 15:52
dorzucę kilka seriali, które trzeba zobaczyć obowiązkowo :
Breaking Bad (2008) - kultowy serial sensacyjny
Gra o tron (2011) - serial fantasy, który chyba wszyscy oglądają
Kompania braci (2001) - doskonały serial wojenny
Sherlock (2010) - najlepsza ekranizacja ze świetnym Benedictem Cumberbatchem
House of Cards (2013) - political-fiction czy jednak tylko fiction?
Dexter (2006) - świetny triller kryminalny
nasz krajowy Pitbull (2005) - kino policyjne - najbliższe realu
jeśli ktoś lubi lekkie komedyjki - Jak poznałem waszą matkę (2005)
Zakazane imperium (2010) - triller-kryminał
a jeśli ktoś lubi dużo krwi - Spartakus (2010) tytuł mówi za siebie
ewentualnie "Wikingowie" (2013) - historyczny, który stara trzymać się realiów
a jeśli ktoś lubi angielski humor to Czarna żmija (1982) niby-historyczna groteska z Atkinsonem
a dla zwolenników starożytności "Rzym" (2005) - świetne scenografie, sceny walk,ciekawe wątki
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-02-05, 16:02, w całości zmieniany 5 razy
Millerowie i Sex lista 101 - komedyjki z prostym, momentami prostackim humorem ale w sam raz żeby obejrzeć w sobotni wieczór.
Ong Bak, Undisputed 2, 3 - dla fanów walk wręcz.
Byliśmy żołnierzami, Full Metal Jacket - jak ktoś lubi wietnamskie dżungle
Hercules - z The Rockiem, opowiedziane zupełnie inaczej niż to znamy z mitologii
Dat nie chciało mi sie szukać
Ale bardziej wole seriale:
Chicago Fire i Chicago PD - czasem wątki się przeplatają
Agenci NCIS
Słoneczny patrol - ostatnio zacząłem od pierwszego sezonu, ehh podkochiwał się człowiek w Shauni McClain xDD
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wysłany: 2016-02-15, 11:12
Z klasyki od siebie dorzucę najwspanialszy serial wszechczasów - Firefly. :] (Po serialu jest jeszcze film - Serenity.)
Z rzeczy, które oglądam ostatnio:
Nashville - straszny serial obyczajowy o muzyce country. :> Muzyka świetna, chociaż nie radzę wsłuchiwać się za bardzo w teksty, bo z niektórych z NZŻ jeszcze się śmiejemy, kiedy sobie przypomnimy. :D (Głupie teksty i częstochowskie rymy to immanentna cecha country, tak ma być, po pewnym czasie bawi, niuansy cieszą, zdarzają się utwory autoironiczne i wtedy zabawa x2. :) Sam serial wciąga przeokrutnie, jest nawet fajnie zagrany i nakręcony, a przy tym w jednym odcinku potrafi się zadziać tyle, co w innych serialach w sezon. :>
Marvel's Jessica Jones - ooo, jakie to jest dobre. Serial z MCU, ale bez superbohaterskich fajerwerków, świetnie zagrany, mhroczny, kameralny, fajny.
Lucifer - głupi, ale wciąga. :) Fajne dialogi, fajni główni bohaterowie, tylko scenariusz miejscami ryje grunt, ale to na podstawie równie nienajmądrzejszego komiksu, więc cudów spodziewać się nie należy. :>
Brooklyn Nine-Nine - komedyja, ale miejscami nawet fajna, no i odcinki 20-tominutowe, co dla nas jest zaletą. :) Fajna obsada, niestety odcinki bywają nierówne, czasem trafi się perła, czasem kupa z włosem.
1. Pakt z diabłem (2015) oraz Legend (2015) - dla wielbicieli "kina gangsterskiego".
2. Za jakie grzechy, dobry Boże? (2014) - super francuska komedia - polecam
3. Nimfomanka cz. 1 i 2 - świetny film - wielowymiarowy
Gomorra - serial wloski ( 2 sezon kreca na wiosne tego roku ), duzo zabijania, fajna muzyka
Ray Donovan - serial USA - dramat / thriller
Suburra - kryminał / thriller włoski http://www.filmweb.pl/film/Suburra-2015-732348
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg
Wysłany: 2016-02-20, 16:55
Most szpiegów (2015)
Solace (2015)
Karbala (2015) - polski
Kraina złoczyńców (2014)
Hiena (2014)
Seryjny zabójca nr 1 (2014)
Purpurowe rzeki 1-ka (2000) i 2-ka (2004)
Crimson Peak (2015) - koniecznie w HD z uwagi na bardzo dopracowaną wizualizacje
mam jeszcze do zobaczenia m.in. Spotlight (2015) - tematyka ciekawa ale po zobaczeniu mogę napisać czy warto
zanim coś zobaczę patrze na oceny na filmweb żeby nie marnować czasu na chłam
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2016-03-01, 19:48
-warto zobaczyć "Zjawę" - i choć moim zdaniem niekoniecznie jest to dzieło oscarowe ( zresztą Oscara dostał za reżyserię i zdjęcia a nie za sam film), to Leo naprawdę się tam napracował i statuetka mu się należała
-podobał mi się "Marsjanin" - polecam też powieść - świetnie się czyta, sporo ironicznego humoru, którego na planie nie za bardzo potrafi oddać drewnopodobny Matt Damon
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-03-01, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum