Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer
Silnik: 1.6 SCe 115
Rocznik: 2016
Wysłany: 2016-03-21, 07:44 Re: Warszawa a zakup Dustera
Marcinbzyk napisał/a:
Witajcie.
Jestem na etapie zakupu Dustera 1.6 w Warszawie. Gdzie najlepiej kupować i co można wynegocjować. Na Puławskiej dają 2% rabatu i tyle.
Uzyskałem też informację, że nie ma do niego gazu. A w jednym z ogłoszeń z Olsztyna serwis(dealer) proponuję taka usługę. Szukajcie na allegro... Za ok 63 tys wersja Urban.
Poszło na priv info - polecam Konstancin. Za 2% rabatu tylko grzecznie podziękować i szukać dalej
Z racji tego że przymierzam się do zakupu a temat jest pokrewny z tym o co zamierzam zapytać to się tutaj podepnę, jeśli błędnie to przepraszam.
Interesuje mnie Lodgy 1.6 Sce Laureate 7 os + wyposażenie dodatkowe:
-czujniki parkowania,
-kierownica pokryta skórą
-5 koło zapasowe...
cena konfiguratora wychodzi 49 170,00
Czy ktoś może podzielić się ze mną informacją na temat dealera vip car z Opola ?
Może ktoś z forumowiczów kupował auto w tym salonie i jest w stanie udzielić mi informacji jaki rabat/dodatki udało się wynegocjować/ albo jaki wg was jest możliwy do uzyskania ? Zamierzam również rozejrzeć się w ofercie po pobliskich salonach (Wrocław, Śląsk, Kalisz) jednak zakup w Opolu byłby dla mnie najwygodniejszy stąd moje pytanie
W ofercie do Dustera Urban Explorer dostaliśmy dodatkowo rabat 1000 zł, alarm, podłokietnik i dywaniki gratis. Warto jeszcze rzeźbić i latać po dealerach? Czy to już max co można wynegocjować?
Ja w sobotę odbieram w Bydgoszczy w firmie Uni-Car swojego Logana MCV 0,9 Tce + LPG.
Nie będę ujawniał rabatu , bo to tajemnica handlowa (?!), ale powiem, że był wyraźnie powyżej 1000,00 złotych + dodatkowo dywaniki, wkład do bagażnika + miła obsługa!
Samochód kupowałem w leasingu. Mimo, że mieszkam 150 kilometrów od Bydgoszczy to Dealer przyjechał do mnie na podpisanie umowy, abym możliwie szybko mógł odebrać samochód i nie fatygował mnie podróżą do Bydgoszczy! To chyba ewenement!
Dealer ten dysponuje samochodami testowymi (może to Kogoś interesować) w wersji 0,9Tce z fabrycznym LPG (chyba Sandero) i z zautomatyzowaną skrzynią Easy-R (też Sandero)
Z czystym sumieniem polecam Uni-Car w Bydgoszczy i chylę czoła za wyjątkową obsługę i kulturę przed Panem Edmundem
Zapraszam do Bydgoszczy. Warto!
Ostatnio zmieniony przez olek1972 2016-03-31, 18:29, w całości zmieniany 2 razy
Z czystym sumieniem polecam Uni-Car w Bydgoszczy i chylę czoła za wyjątkową obsługę i kulturę przed Panem Edmundem
Na mnie pierwsze wrażenie Pan Edmund zrobił "takie se" ale cały temat załatwił szybko i rzeczowo a dziś nawet chciał przyjść godzinę wcześniej do pracy, żeby pokazać nam auto za co duży +
Pozdrawiamy z małżonką Pana Edmunda jeśli czyta forum
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-04-02, 08:43
Ja urwałem 870 zł od ceny salonowej, gwarancja z Vouchera, rabat 200 zł na alarm, komplet od Renault, popielniczkę i zapalniczkę jeszcze po podpisaniu umowy, przy wychodzeniu z salonu :D
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-04-04, 13:32
A może mnie ktoś kto już to robił podszkolić ; kiedy należy targować się ze sprzedawcą o upust ;
czy podczas wpłacania zaliczki , czy podczas odbioru autka ["goła" sandero ] za 30000 zł
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2016-04-06, 02:50
wlodarek1 napisał/a:
A może mnie ktoś kto już to robił podszkolić ; kiedy należy targować się ze sprzedawcą o upust ;
czy podczas wpłacania zaliczki , czy podczas odbioru autka ["goła" sandero ] za 30000 zł
Podczas odbioru samochodu to już jest dawno musztarda po obiedzie. Targujesz się przed wpłaceniem zaliczki, bo jej wpłacenie jest już jakby pierwszym potwierdzeniem, ze akceptujesz uprzednio dogadaną cenę. Oczywiście chodzi o dogadanie potwierdzone na papierze, a nie tylko jakieś ustne.
A propos targowania się, ten tutaj opis to absolutne mistrzostwo świata .
Wysłany: 2016-04-06, 07:37
NIe gniewajcie się na mnie że na forum Dacii napiszę coś takiego ;
ponieważ bałem się zaledwie 30 cm różnicy pomiędzy szerokością drzwi w moim garażu
a szerokością dacii sandero - wybrałem Pandę , która jest o 11 cm węższa .
Do "gołej" pandy za 32200 w umowie dołożyli mi ; dywaniki , instalację do montażu radia
i jakieś rabaty serwisowe .
Jak na razie 47tys km (Lodgy 1,6Mpi 2012r. i gwarancja FNS) i 3 awarie.
Jedna to po 4 latach przepalona żarówka w reflektorze, a 2 inne (jedna dzisiaj) to gwóźdź w oponie. Poza tym bez jakichkolwiek usterek. W najbliższym czasie planowany zakup używanego Dokkera (na firmę ) w wolnossącej benzynie z gazem.
Pozdro
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
wlodarek1, ja się nie gniewam, nie wiem jak inni
Rozumiem te rozterki, sama takie miałam. Był nawet pomysł przetestowania wjazdu na jeździe próbnej, ale z pomiarów wynikało że Sandero się zmieści, więc na tym zostało :)
Wysłany: 2016-04-18, 07:45
Przewidywany termin odbioru miałem na 20 kwietnia, a już 16 dostałem maila że auto dotarło nie było problemu żeby podjechać i obejrzeć drakulę zdjętą prosto z lawety przed przeglądem zerowym ufajdaną po trasie Pewnie w tym tygodniu już odjadę swoim czarnym urbanem z wieprzowinką na krzesełkach warto było dobrać skórzaną tapicerkę bo prezentuję się świetnie a i praktyczna przy dwójce dzieciarów na pewno będzie. Dzięki Kicia za rady!
Polecam dilera z Konstancina, świetny kontakt, obsługa na najwyższym poziomie no i konkurencyjne oferty jakich nie dostałem u innych dilerów.
Ostatnio zmieniony przez thrak 2016-04-18, 07:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2016-04-18, 10:34
wlodarek1 napisał/a:
THRAK - a kiedy podpisywałeś umowę kupna
Nie mam kwitu przy sobie ale jeśli dobrze pamiętam i wpis w tym temacie zrobiłem w dniu podpisania to 26/02. W aucie jest sporo papierków i jakiś z 04/04, chyba to jest data opuszczenia taśmy produkcyjnej. Jeszcze w międzyczasie modyfikowałem zamówienie o kolor - zmieniłem z białego na czarny i BARDZO się cisżę z tej decyzji + dodałem tapicerkę skórkowano-ekologiczną
Wysłany: 2016-04-18, 11:58
Cytat:
zmieniłem z białego na czarny
w mojej okolicy jest 1 czarna Sanderka .
Dopóki jest czysta - może jest i ładna ale ubrudzona - wygląda okropnie .
W takim momencie to nawet moje białe tico - ubrudzone wygląda bardziej możliwie
Dlatego ja 3 dni temu skorygowałem kolor w umowie z ciemnoniebieskiego na biały
Ale wiadomo - każdy ma swój gust
w mojej okolicy jest 1 czarna Sanderka .
Dopóki jest czysta - może jest i ładna ale ubrudzona - wygląda okropnie .
W takim momencie to nawet moje białe tico - ubrudzone wygląda bardziej możliwie
Dlatego ja 3 dni temu skorygowałem kolor w umowie z ciemnoniebieskiego na biały
Ale wiadomo - każdy ma swój gust
Jeśli nie masz tam klimy to bardzo mądra decyzja. Będzie Pan zadowolony.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum