Wysłany: 2016-05-08, 17:27 Stukanie - dudnienie spod auta? Co to może być?
Witam, zakupiłem Dacię Logan MCV, autko bardzo fajne. Jednak jeżdżąc po naszych drogach odkryłem pewną rzecz. Jak są duże drgania na wybojach/dziurach to są głośne stuki tak jakby spod siedzenia pasażera, coś jakbym blachą uderzał.
Moje pytanie, co to może być? Bo nie dysponuję kanałem.
Czy to może być ta metalowa osłona pod silnikiem, albo rura wydechowa? Czy raczej coś innego?
Na przeglądzie diagnosta mówił, że jeśli chodzi o zawieszenie to jest ok. Nie ma luzów nigdzie.
Dziwne dźwięki pojawiają się też przy łączniku stabilizatora. Warto sprawdzić bez podnoszenia na równej nawierzchni, czy nie pojawił się luz. Zadko takie rzeczy znajdują na przeglądzie. U mnie dość szybko padł jeden łącznik, a od tamtej pory (kilka lat) jest spokój z zawieszeniem. Dźwięk, to był może bardziej stukot, ale tak się rozchodził po konstrukcji, że nie mogłem go zlokalizować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum