Wysłany: 2016-05-10, 22:20 Jak jest ładowność MCV II?
Ktoś mi umie udzielić odpowiedzi na pytanie jaka jest maksymalna ładowność Logana MCV II? Chciałbym przewieźć trochę dobrodziejstwa ważącego c.a. 300kg i nie wiem czy to chucherko tyle dźwignie bez uszczerbku na zdrowiu...
Oczywiście poza samym ładunkiem musi jeszcze unieść prawie stukilowego kierowcę... :)
Ostatnio zmieniony przez Scyzor 2016-05-10, 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Wystarczy spojrzeć na dane tego auta i na wpis w dowodzie rejestracyjnym max ładowność, obliczyć różnicę i odjąć swoją masę ciała kierowcy i gotowe.
Ja też tak zrobiłem, że podjechałem na wagę samochodową (najczęściej mieszczą na składach węglowych czy sprzedaży kamieni lub kruszywa), zważyliśmy razem (nie wysiadałem z auta), odczytałem masę auta z kierowcą, odczytałem dane z dowodu rejestracyjnego max ładowność i miałem dane ile jeszcze kg mogę wziąć na pokład Dacii - miałem do przewiezienia płyty chodnikowe z rozbiórki.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Jeśli nie ma jasnych danych, muszę chyba sobie wyznaczyć na podstawie danych z dow. rej.
Masa dopuszczalna odjąć masa własna w tym przypadku to 1605 - 1130 = 475kg.
Tej wersji chyba należałoby się trzymać...
He, he cóż za zbieżność okoliczności ;) Ja też mam do przewiezienia płyty chodnikowe. Wg. producenta jedna sztuka to 40,5kg. Jeśli się zdecyduję, pakować będę maksymalnie po 6-7 sztuk. Więcej się boję.
40, 5 kg? Ja miałem płyty 30x30 i ważyła ok. 14 kg sztuka...
Weź wagę ze sobą, zważ jedną płytę i będziesz wiedział ile tak naprawdę waży..
Może być waga do ważenia ciała człowieka na stojąco...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2016-05-11, 08:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum