Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-06-04, 15:40
Dziś rano dowiedziałem się od pana Tomka że sanderka dla mnie jest już w gliwicach
Załatwiają tam ponoć papierowe sprawy typu homologacja itp .
W poniedziałek lub wtorek sanduśka ma już być w cz-wie .
..... blisko coraz bliżej ....
_________________ Sandero dla bratanka a dla mnie Captur
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-06-04, 15:48, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-06-06, 14:17
route2000 napisał/a:
blisko, coraz bliżej... i za chwilę będzie już w garażu.
Wysłany: 2016-06-07, 13:53
Najświeższe wiadomości z frontu walki o stojącą w gliwicach dacię dla mnie ;
wczoraj wpłaciłem już pełną cenę a na tą chwilę dziś autka dla mnie ciągle nie ma
Pan Tomek mi napisał sms ; wpłata doszła , na autko czekamy , jak będzie to da mi znać
A ileż to km jest z gliwic do cz-wy . Od piątku do tej chwili nie mogą dowieźć
Może dużo aut przywieźli do Gliwic i lory nie wyrabiają się z rozwożeniem do dealerów. Może jest za mało lor, a załadunek, zabezpieczenie pojazdów i transport na miejsce oraz rozładowanie pojazdów to nie jest tak hop siup i już.
Cierpliwości panie Darku, lada chwila będziesz już miał. To tylko kwestia paru dni, a nie tygodni.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Wysłany: 2016-06-08, 11:47
Na tą chwilę , gdy piszę tego posta - nadal cisza w temacie .
Jeśli ktoś z was ma telefon do tej firmy w Gliwicach , gdzie stoją zamówione dacie -
to proszę mi go podać . Powiedział bym im kilka cierpkich słów co o tym wszystkim myślę .
Albo chociaż zapytał kiedy wyjedzie od nich lora do cz-wy
Wydaje mi się że u dilera to już powinni wiedzieć dokładnie kiedy dotrze to co zamówione
Ale widać - w firmie tandem są inne porządki - kasę biorą a na towar każą czekać " at kalendas grekas"
Jak za komuny
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-06-08, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3772 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-06-08, 11:52
Szczerze mówiąc to ja bym ci powiedział kilka cierpkich słów. Nie dość że otrzymasz samochód miesiąc przed terminem to jeszcze gównoburzę rozpętujesz nie wiadomo o co. Wyluzuj bo naprawdę zachowujesz się jak mój kilkuletni syn któremu obiecano cukierka za pół godziny w związku z czym co 3 minuty się dopytuje kiedy go dostanie.....
Wysłany: 2016-06-08, 12:15
Cytat:
otrzymasz samochód miesiąc przed terminem
- na razie jeszcze go nie mam
I nie wiadomo , kiedy będzie . Dopiero stoi w Gliwicach , a kiedy racząπ go przywieźć do dilera do częstochowy - nie wiadomo
Ale zgodzicie się ze mną że w biurze u dilera powinni być w kontakcie z dostawcą i wiedzieć , kiedy co przywiozą
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-06-08, 12:20, w całości zmieniany 4 razy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3772 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-06-08, 12:18
WIADOMO - kiedy przygotują go do wydania - trzeba go po transporcie uzbroić (część elementów jest montowana na miejscu) usunąć elementy i materiały ochronno - konserwujące. A że nie stoi tam jeden samochód na placu to kilka dni to potrwa.
Szczerze nie wiem gdzie jest skład tych aut w Gliwicach. Ale wydaje mi się że powinieneś skończyć z tą roszczeniową postawą wobec życia, bo koledzy maja rację. Z jednej strony borykasz się z chorobą, ale to nie powód żeby cale otoczenie temu podporządkowywać.
Ostatnio zmieniony przez arnold 2016-06-08, 13:52, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2016-06-08, 13:02
Przed chwilą dostałem ciekawego sms-a od pana Tomka ;
"otrzymałem wiadomość od centrali że pański samochód ma być dziś ładowany do transportu
Jeśli dziś ładowany - to ciekawe kiedy będzie na miejscu u dilera
A tam w Gliwicach - mogliby przyjąć więcej ludzi do pracy , skoro na dacie jest duży popyt
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-06-08, 13:05, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-06-08, 16:05
ziaro napisał/a:
Nie ma się co denerwować.
wcale mu się nie dziwię, te ostatnie dni są dość nerwowe
tam w Gliwicach mają taki kocioł że hej, lory tłoczą się przed wjazdem, fakt mogli by na trzy zmiany przeładunki robić, ale niestety tylko na jedną wydłużoną, ale głównie daćki do nich ida opli i cytryn coraz mniej
Wysłany: 2016-06-08, 17:35
Ze złości na to wszystko wybrałem się rowerem na przejażdżkę do salonu dacii i z powrotem .
Wyszło ; dystans z domu na krótką i z powrotem ; 13,42 km
Przed salonem stał 1 logan , 1 lodgy kilka dusterów. I jeszcze troche renaultów też stało .
Po drodze nimęła mnie tylko 1 biała sanderka , ale ze zderzakami w kolorze nadwozia czyli chyba jakaś laureate . Takiej na jaką czekam na parkingu przed salonem nie było
Zobaczymy jutro
spoko doczekasz się szybciej niż myślisz, moja jechała w sobotę na skład w Gliwicach a w poniedziałek po 15 diler dzwonił ze już stoi u nich ;) tylko miesiąc wcześniej przyszła
Wysłany: 2016-06-08, 18:01
To jeśli moja była u nich w sobotę , dziś mieli ją załadować na transport , to za ile może przyjść Denerwuję się na tą ich opieszałość bo ;
1 - w poniedziałek zapłaciłem kasę , w tym momencie jest środowy wieczór - a towaru za który zapłaciłem 30700 zł - nie ma Mam w domu taką robotę do zrobienia ; w piwnicy na ścianie od północnej strony pokazuje się wilgoć w murze . Trza by odkopać i popatrzeć na stan fundamentów i ewentualnie obłożyć folią i obsypać grysikiem , by wilgoć na północnej ścianie piwnicy nie wychodziła .Do tej pracy chcę wynająć kuzyna . Andrzeja . 2 sprawa ; w poniedziałek 13 VI zacznę uczęszczać na zajęcia rehabilitacyjne , codziennie na godz 13;30 przez 2 tygodnie . Chciałbym dlatego by sprawę z dacią mieć już z główy . Nie mogę się wziąć za różne prace bo codziennie czekam na sms/połączenie głosowe od pana Tomka z informacją że sanderka na mnie już czeka
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-06-08, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum