Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,2
Rocznik: ----
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-06-14, 15:29 akcja serwisowa sandero - zestaw głośnomówiący
dziś byłem w serwisie bo cwaniaki nie nalali mi płynu do spryskiwacza i miałem problem z kołem zapasowym, a także z zestawem głośnomowiącym i dostałem info, że auto zostało wezwane na akcję serwisową z najwyższym priorytetem. Czy ktoś coś wie co to za akcja?
ehh, nie ma to jak nowy samochód.
Wysłany: 2016-06-14, 22:52
arekkozuch napisał/a:
Drake, kiedy masz datę produkcji swojej Sanderki?
Bo zastanawiam się o co chodzi z tymi radiami w naszych Daćkach...
Chyba 27 kwietnia, nie pamiętam już teraz. W moja dacia mam info o tej akcji serwisowej. Zastanawiam się czy to jakaś większa akcja czy tylko na mój trafiło.
Wysłany: 2016-06-15, 10:30
Nie. ja mam to napisane w "moje wiadomości". Ale szczegółów brak. Mam obawy co do uczciwości dealera. Bo skoro nawet płynu do spryskiwacza nie nalali, a niby to zrobili, to może wiedzieli już w momencie wydania auta, że jest z nim problem, tylko to zataili by nie zostali z autem. Niby nawet Renault nie wie od kiedy jest ta informacja, niestety zaczyna sie spychologia. Może nic z autem sie nie dzieje, ale to będę (może) wiedział za jakiś czas.Może to o to radio chodzi.
Wysłany: 2016-06-15, 21:40
Zadzwon moze sobie na infolinie dacii lub reno podaj vin-powiedzą Ci czy coś jest czy nie odnosnie Twojego auta.Ja też mam taki opis w moja dacia ale na infolinii i w serwisie mowią, że coś jest ale nie wiedzą co.Auta auto) mogą być ok ale jeszcze nie wiedza co mają sprawdzać.
Wysłany: 2016-06-16, 10:30
ale, że aż czerwony priorytet.
tak napisali
"Odpowiadając na Pańskie pytanie dotyczące akcji przywoławczej uprzejmie informujemy, iż akcja została otwarta w dniu 10/06, natomiast w szczególnych przypadkach partner sieci Renault/Dacia mógł samodzielnie podjąć decyzję o wydaniu pojazdu Klientowi w przypadku akcji nie zagrażającej bezpieczeństwu użytkowania pojazdu.
Siec Autoryzowanych Partnerów Renault/Dacia otrzymała od Renault Polska informacje o przyczynie blokady w dniu 15.06.2016r.
Akcja przywoławcza dotyczy ryzyka braku możliwości korzystania z funkcji „zestawu głośnomówiącego” w radioodtwarzaczu/systemie multimediów. Szczegóły czynności naprawczych, w ramach w/w akcji przywoławczej, polegających na przeprogramowaniu/zmianie kalibracji radia przewidywane są na 24/06 br.
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-06-23, 23:42
Najlepsze jest to, że dzwoniłem dzisiaj do 2 ASO i nikt nic nie wie, a Pani z Renault Polska przez telefon mnie kolokwialnie olała... Jutro atakuję Tandem jeszcze.
Cześć,
Mógłbym prosić o informację, co takiego się działo z Plug&Radio? Z tego, co widziałem - jakiś problem z rozmowami? Mam też Plug&Radio u siebie oraz problemy z rozmowami
Z góry dzięki i pozdrawiam
Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2016-07-10, 09:52
Odebrałem wóz w czwartek 7.07.
Z moim Plug&Radio wydaje się, że wszystko OK.
Pytałem dealera o ten defekt i powiedział, że mój samochód ma już zaktualizowany firmware radia.
Bez problemu sparowałem po bluetooth mój Windows Phone z radiem.
Rozmowy telefoniczne OK.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2021-02-10, 13:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum