Wysłany: 2016-07-20, 08:03 Zakup nowego auta 300 KM
Chyba przyszedł czas aby rozstać się z moją E39, więc trzeba by poszukać następcy - budżet 40 tysięcy.
I tu dochodzimy do sedna sprawy - szukam samochodu, którym można będzie bez stresu lecieć w trasę (dacia po mieście) oraz czasem wyjechać na miasto wieczorem "poganiac" się z innymi autkami. Biore pod uwagę benzynę z możliwością zagazowania lub diesla (którego zwolennikiem nie jestem) - nie chcę aby jazda w trasę drenowała kieszeń.
Po przejrzeniu allegro ewidentnie wychodzą 3 główne modele - E60/A6C6/W211.
E60 przed liftem to niestety laguna w wydaniu BMW, więc bezstresowa jazda w trasie może nie wyjść w 100%, A6 C6 najczęściej sprzedawane w wersji 3.0 TDi - rozrząd z tyłu (do tego awaryjny) oraz piezoelektryczne wtryski, których się nie regeneruje
W211 - kornik zjada aż miło, poza tym wnętrze jakieś takie "dziadkowe"
Dochodzę do wniosku, że ciężko będzie kupić coś sensownego, co w serii ma min 230-260 km i będzie miało potencjał na 300+ w tym budżecie i przy tych założeniach
Moze macie jakieś swoje propozycje?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-07-27, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Saab niestety odpada - upadła marka i coraz ciężej sprzedać te auta, trzeba trafić na kumatego kupca, który zna potencjał tych samochodów, a ciężko o to
Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019
Wysłany: 2016-07-21, 21:07
Michał93 napisał/a:
Saab niestety odpada - upadła marka i coraz ciężej sprzedać te auta, trzeba trafić na kumatego kupca, który zna potencjał tych samochodów, a ciężko o to
I właśnie w tym tkwi sedno. Kupujesz Saab'a bo chcesz być oryginalny, no i przy okazji za kilka lat będą to klasyki, których wartość będzie rosła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum