Znajomy ma dobrze wyposażony warsztat, kupę urządzeń pomiarowych, hamownie, no sporo. Ostatnio dziennikarze robili u niego testy pewnych specyfików. Wyszło że JEDEN WIELKI CHU... TO DAJE. W artykułach że super, moc podskakuje, spalanie spada.
Przeprowadza testy różnych rzeczy co jakiś czas na takich samych zasadach. Jak ktoś wierzy w artykuły to ... lepiej już jak jest niewierzący zacząć chodzić do kościoła chyba mimo wszystko mniej ściemy
Pisząc odnośnie trwałości TCE90 mógłbyś się bardziej wysilić, bo to że do testów w prasie trzeba mieć ograniczone zaufanie to myślę że jest oczywiste. Mimo wszystko AŚ, wbrew interesom swoich rodzimych reklamodawców, pochwalił francuski silnik za trwałość.
Szukając opinii o tym silniku nie znalazłem nic niepokojącego odnośnie trwałości jednostki, kupiłem niedawno Clio grandtour z tym silnikiem i powiem szczerze że bardzo mi pasuje. Auto pali mniej o 2 litry porównując do megane 1,4 16v użytkowanego w ten sam sposób. Do jazdy po mieście i okazjonalnie na trasy tylko silnik benzynowy. Kwestia czy doładowany czy nie jest do sprawdzenia na jeździe próbnej, mi się spodobał tce i teraz nim śmigam
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-07-30, 18:46
Nanouser napisał/a:
Pisząc odnośnie trwałości TCE90 mógłbyś się bardziej wysilić, bo to że do testów w prasie trzeba mieć ograniczone zaufanie to myślę że jest oczywiste. Mimo wszystko AŚ, wbrew interesom swoich rodzimych reklamodawców, pochwalił francuski silnik za trwałość.
Szukając opinii o tym silniku nie znalazłem nic niepokojącego odnośnie trwałości jednostki, kupiłem niedawno Clio grandtour z tym silnikiem i powiem szczerze że bardzo mi pasuje. Auto pali mniej o 2 litry porównując do megane 1,4 16v użytkowanego w ten sam sposób. Do jazdy po mieście i okazjonalnie na trasy tylko silnik benzynowy. Kwestia czy doładowany czy nie jest do sprawdzenia na jeździe próbnej, mi się spodobał tce i teraz nim śmigam
To bierz co uważasz za najlepsze. Po co się pytasz?
Zamierzam przeczekać z zakupem dacii do końca roku, aby kupić z rocznika 2017.
z tego co wiem ma być przeprowadzany lifting modeli który obejmie też logana , czy cena nie wzrośnie zbytnio i czy nie zamontują silników, które nie będą współpracować poprawnie z LPG ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum