No włąsnie dobrze że ktoś poruszył temat, mam tą samą wersję wiem że są, tylko niech ktoś napisze jak to działa. W jakim położeniu musi byc ogrzewanie, czy może włącza się je pokrętłem pod hamulcem ręcznym, doszedł już ktoś do tego, bo ja jeszcze nie. To się w ghłowie nie mieści, żeby nigdzie nie wspomnieć o tym w instrukcji.
Fajerwerków nie należy się spodziewać - płytka elektryczna pod szkłem nie podgrzeje lusterka tak by szybko odparowała cała para wodna - proponuję zawsze pomóc wstępnie w odparowywaniu ręką
W Loganie bardzo mi się podoba praca podgrzewania lusterek. W porównaniu z Pandą, albo podgrzewaniem przeniej szyby w Mondeo lusterka w loganie odmarzają, schną w mig! Wystarczy 20 minut jazdy. W Pandzie 30-40 minut i lusterka sobie średnio dawały radę z odparowaniem rosy. Tylko ostrożnie z włączaniem podgrzewania przy jazdach na krótki dystans, bo to sporo prądu żre
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
To właśnie że "żre" miałem na myśli mówiąc żeby nie oczekiwać cudów. 10 minut czekania to dużo. Rachunek ekonomiczny wygrywa ściereczka, podgrzewanie usuwa pozostałości po "hand made"
Panowie sam fakt
Dacia i lusterka pogrzewane.
Zauważyłem podgrzewanie dopiero jak miałem tylną szybę załączoną a reszte skrobałem.
Lód ,śnieg, padł na lusterko i zaraz stopniał
Bajera
Nawet w tych modelach w których niby nie ma takowych lusterek, może okazać się że są tylko trzeba dorobić instalacje
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997 Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 370 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2008-01-30, 14:37
Sprawność jest bardzo dobra, w zimne poranki parowanie widać gołym okiem, a w dni śnieżne i lodowe tym bardziej. Do odparowania potrzeba kilku minut, ale nie 10 ...
Ja bym sobie jeszcze życzył w Lauretkach podgrzewanie korka wlewu paliwa, a co...
Obecny mój wynik w tej walce to 5:0 dla zimy. Dziś wiosna, biedronki fruwają, ale w lutym wraca zima śnieżna i mroźna.
Wysłany: 2016-08-20, 20:14 Podgrzewanie lusterek w Dacii Logan MCV II.
Dzień Dobry !\
Chciałbym się dopytać, czy to prawda, że wszystkie Dacie ,,nowszej generacji" (Logan II, duster itd.) naprawdę posiadają podgrzewanie lusterek ? Dlatego, że paru użytkowników forum mówiło pobocznie o tym w innych tematach. Jeżeli istnieje już taki temat to przepraszam, ale proszę o odpowiedź na to pytanie w poście pod tym tematem.
Pozdrawiam, kubapat
Tak jak pisałem pochodzisz do auta odpalasz, włączysz ogrzewanie szyby i sprawdzasz organoleptycznie czy robią się ciepłe. Ogólnie tak jak wyżej sterowane elektryczne to i podgrzewane. Możesz też podejść i wyciągnąć wkład. Z tyłu zobaczysz konektory spiralę jak jest ogrzewane.
Tu masz przykład.
https://goo.gl/images/AE0pf4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum