No więc jeżeli duster to trzeba zejść z ceny na twoim miejscy kupiłem bym prestige 4x4 1.2 tce tylko z kołem zapasowym
ewentualnie grzanie kupra ale to sie prawie nie przydaje
plus kamera cofania co daje 73 910zł
myślę że stargujesz do 70
skórzane fotele są zrobione z eco skóry czyli skaju , trudno znaleźć zwolenników nawet na tym forum , bez wentylowania foteli w lato współczuje
pakiet OFF-ROAD kupisz sam na allegro dużo taniej , nadkola + listwy pewnie z 600-700 zł się zamkniesz a trzeba je tylko nalepić na blachę więc nie da się tego źle zrobić
z drugiej strony
Laureate TCe 4x4
70 170 zł
z : pakiet EASY , Media Nav, szyby tylne elektryczne,koło zapasowe
prawie 4 tysie różnicy nie ma tylko kamery , alusów i ozdobnych elementów srebrnych
Według mnie te czarne są dużo bardziej uniwersalne bo nie widać na nich rys , można je opalić opalarką a te pseudo chromy po prostu są tandetne, pasują tylko do czarnego lakieru .
Stalówki lepsze na zime , a alusy sobie kupisz jakie chcesz na lato , jak kupisz z alusami to i tak czekał by cie zakup stalówek na zimie
Marka: Toyota
Model: GR Yaris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 720 Skąd: kraków
Wysłany: 2016-09-14, 11:41
siedzisko i oparcie jest z prawdziwej, boki z ECO
tylko przy skórze obowiązkowo podgrzew
jeśli chodzi o utrzymanie w czystości nie ma lepszej tapicerki, bród "nie wnika do środa"... wystarczy gąbka środek do skóry.. zero prania
Ostatnio zmieniony przez fotorobart 2016-09-14, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-14, 16:00
Kacper_Potocki napisał/a:
No nie ma nic innego. Jimmy jest za mały, a jak moja żona go zobaczyła to powiedziała - "oooo, nie" :) Kolejny fajny to Outlander,
Outlander w teren?
Toż to zawiśnie na pierwszym uskoku - zobacz jakie on ma zwisy z przodu i z tyłu.
Widziałem na jednym z rajdów jak gość się męczy z przejechaniem przeszkody, która w Dusterze z może brzydkimi, ale za to krótkimi zderzakami, nawet nie zwróciła specjalnie mojej uwagi.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2016-09-14, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-14, 16:05
Nie jestem w stanie dać więcej niż 85 tysięcy, a i tutaj będę chciał wynegocjować rabat, choćbym miał kupić w Gdańsku.
W dodatku boję się, że serwisowanie Subaru jest o wiele droższe. Dacia to 400zł raz na rok
1 przegląd Dustera kosztował 800 ( na szczęście nie mnie, tylko Renault Polska).
2-gi byłby droższy, gdyby nie to że skorzystałem z pakietu serwisowego.
Skąd więc Twoje 400 zł?
Auto ma mi dawać frajdę - chcę w wolnej chwili jechać gdzieś w teren i móc jechać z żoną na wakacje. Różne opcje brałem pod uwagę, ale Duster ma w sobie to "coś" :)
Mam dokładnie takie same wymagania.
Ale z Dusterem uważaj - bo jest na tyle kiepsko wykonany, że prędzej czy później będziesz się wkurzał, że praktycznie wszystko powinno być w nim wykonane lepiej za taką kasę.
Z drugiej strony - jak naprawdę chcesz jechać w teren, to praktycznie nie masz wyboru w tej cenie.
Najbliżej jest Vitara turbo, ale raz że dużo droższa, dwa że kiepski prześwit i brak 4x4 lock.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2016-09-14, 16:09, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia i Volkswagen
Model: Duster i E-Golf
Silnik: 1.6 i full elektryk
Rocznik: 2015 i 2017
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-09-14, 17:19
Morze też wrzucę koledze moje spostrzeżenia o dusterze .
Minął rok od zakupu dałem za niego 65400 + 1800 za przedłużoną gwarancje , 3 miesiące temu chciałem go im zostawić bo mnie wkurwiły niedoróbki i zamienić na nowego Kadjar-a i po 8 miesiącach i 22000 km zaproponowali odkup 42000 pln . W komisach cenili go podobnie .
Jeśli bym miał teraz go kupić to bym kupił najtańszą wersje 4x4 bo 65000 pln to dużo a 80000 pln to już naprawdę przesada .
Jeśli chodzi o usterki (wkurwiające drobiazgi)
- dostająca się woda drzwiami i dachem (pękła mastyka i woda wlewała się do bagażnika zalepiłem czarnym silikonem i spokój , przez lewe drzwi od pasażera też po wielkiej ulewie się leje.
- skrzypiący fotel mnie dobija i nie jest sztywny (serwis twierdzi że jest ok)
- guzik ogrzewania tylnej szyby wchodzi tak twardo że mnie nieraz palec zaboli
- blacha cienka wystarczy lekko dojechać wózkiem w sklepie i wgniotka , na parkingu lekko ktoś ci drzwiami dopnie i wgniotka (mam już z 2 stron )
- i lakier to już porażka na maxa (ponoć wada nowych aut ) , mam czarną perłę a podkład jest szary i wystarczy kluczykami lekko przez przypadek przejechać i rysa . Na wiosnę będę go oklejał foliom
Nie zapomnij o kuponie ambasadora . Warto mieć dłuższą gwarancję za 1 zł
Ale zamówić musisz w tym roku bo nie wiadomo czy w przyszłym jeszcze będzie ten program.
(wkurwiające drobiazgi)
- dostająca się woda drzwiami i dachem
- skrzypiący fotel
- guzik ogrzewania tylnej szyby wchodzi tak twardo że mnie nieraz palec zaboli
- blacha cienka
- i lakier to już porażka na maxa (...)będę go oklejał foliom
Tfu, tfu na psa urok! Moja Rumunka na szczęście nie ma tych pierwszych trzech przypadłości. Blacha cienka - fakt, ale który ma teraz inną? Lakier taki sobie, ale - po pierwszych wrażeniach podobnych do Twoich sądziłem, że będzie znacznie gorzej niż jest. A co do oklejania folią: miałem zamiar, ale że lakier się trzyma, a oklejanie to duuuże pieniądze i jeszcze nie widziałem naprawdę ładnego wykonania - zrezygnowałem.
Z tym lakierem to was pocieszę. Jak wiecie pomykałem przez dwa tygodnie meganką kombi i tam też jest wiele miejsc z prześwitującym podkładem i też jest "delikatny", a niby metalic.
No i dostałem rabat 2300 zł :) Warto napisać na forum.
Spróbuj jeszcze zadzwonić do Katowic do salonu przy ul Kościuszki ja uzyskałem 4 %, a jak dojdzie do podpisywania umowy handlowiec obiecał mi jeszcze coś ekstra.
Ostatnio zmieniony przez brzuch0 2016-09-15, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
Ja od auta za 56 tyś zł uzyskałem rabat 4%. Myślę, że od najdroższej wersji powinieneś uzyskać 5-6% rabatu. Osobiście uważam, że 55 tyś zł to jest max ile warto zapłacić za Dustera i za nic nie dałbym za niego 8 dych. Za 80 tyś to już można fajnego QQ kupić - co prawda z napędem na przód ale wykonanie to niebo a ziemia.
Rabaty procentowe w Daci nie zwiększają się wraz ze wzrostem wersji wyposażenia także z tymi 5-6% to tak zwana misja nieosiągalna.
Co do debaty na temat maksymalnych kwot przeznaczonych na auto wszystko zależy od właściciela i tego do czego auto będzie służyło.... Nie przekonasz kogoś kto potrzebuje auta z napędem 4x4 do kupna auta z napędem na przód bo jest tańsze.
W takim razie najtańsza wersja z 4x4 za ok 64 tyś zł. 80 tyś za Dustera to naprawdę przerost formy nad treścią - żeby on się jeszcze jakoś specjalnie różnił od takiego za 50 tyś...
W takim razie najtańsza wersja z 4x4 za ok 64 tyś zł. 80 tyś za Dustera to naprawdę przerost formy nad treścią - żeby on się jeszcze jakoś specjalnie różnił od takiego za 50 tyś...
No właśnie,że się różni...dopłata za napęd i dopłata za mocniejszy silnik..
Debata na zasadzie BMW 316 kosztuje x a BMW m3 kosztuje x+y więc po co przepłacać?
No przecież Dustera można mieć już za 39 900 PLN więc po co za swojego wydawałeś ponad 50 000?
Jedni potrzebują napędów, drudzy mocniejszych silników a trzeci chce mieć wszystko razem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum